• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

HDP İzmir İl binasına saldırı: Saldırgan, rehin aldığı HDP üyesini öldürdü

HDP İzmir İl binasına saldırı: Saldırgan, rehin aldığı HDP üyesini öldürdü
HDP İzmir İl Örgütünü basan silahlı bir saldırgan, parti üyesi Deniz Poyraz’ı rehin alarak, binayı ateşe vermeye çalıştı. Rehin aldığı HDP üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan daha sonra polisler tarafından gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne saldırı yapıldı.

Henüz ismi öğrenilemeyen 30-35 yaşlarındaki saldırgan içeride bulunan parti üyesi Deniz Poyraz’ı rehin aldıktan sonra binayı yakmaya çalıştı.

Daha sonra rehin aldığı HDP’li Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan, olay yerine gelen polislerce gözaltına alındı.

HDP Genel Merkezi, Twitter hesabından saldırıyla ilgili ilk olarak şu bilgileri verdi:

İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.

İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır. pic.twitter.com/LEcBjAtjHA

— HDP (@HDPgenelmerkezi) June 17, 2021

HDP,  daha sonra konuya ilişkin yaptığı yeni açıklamada bir partili arkadaşlarının katledildiğini belirterek, şunları kaydetti:

Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89