• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -1 °C

HDP Genel Merkezi’ne saldırı

HDP Genel Merkezi’ne saldırı
Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün gece yarısı partinin Genel Merkez binasının, “belli çevreler tarafından yönlendirildiği açık olan” üç kişilik bir grubun saldırısına uğradığını duyurdu.

HDP Genel Merkezi’ne saldırıda bulunuldu. Parti binasını korumakla görevlendirilen polislerin saldırıyı engellemediğini belirten HDP, “Kirli ilişkileri ortaya dökülen ve bu telaşla hedef saptırmak için partimizi ve muhalefeti suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faildir” açıklamasında bulundu.

Saldırının görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşan HDP, “Kamera kayıtlarından da anlaşıldığı üzere, iki ayrı noktada binamızı korumakla görevlendirilen polisler saldırıya engel olmadıkları gibi saldırı girişimine adeta yardımcı olmuşlardır” diye belirtti.

HDP’den yazılı açıklamada, “Saldırganların elini kolunu sallayarak, polislerin gözetimi altında partimize saldırması ve halen gözaltına alınmamış olması, saldırının amacının ve hangi güçler tarafından yönlendirildiğinin açık göstergesidir” ifadeleri kullanıldı.

Partimize yapılan saldırının azmettiricilerini tanıyoruz!

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması: https://t.co/L85NZ4uHy3
pic.twitter.com/d2tSyDXAKH

— HDP (@HDPgenelmerkezi) May 14, 2021

Açıklamanın devamında ise saldırının faili olarak iktidar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya işaret edildi:

Sokağa çıkma yasağına rağmen Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Türkiye’nin üçüncü büyük partisine yönelik gerçekleştirilen bu saldırının faili; kaos ve kargaşadan beslenen siyasi çevrelerdir, partimizi her fırsatta hedef gösteren iktidardır. Mafya ve karanlık ortakları tarafından kirli ilişkileri ortaya dökülen ve bu telaşla hedef saptırmak için partimizi ve muhalefeti suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faildir.

Siyaset-mafya ilişkilerinin aleni bir şekilde ortaya döküldüğü bir dönemde, partimize yönelik bu korkakça ve çetavari mafya yöntemleriyle gerçekleştirilen saldırılar tesadüfi değildir. Fakat yine söylüyoruz asla amacına ulaşmayacaktır. Hiçbir güç; partimize saldırarak mafya-siyaset-bürokrasi üçgeninde ortaya çıkan çürümüşlüğü gizleyemez, bu çürümüşlük üzerinden inşa edilen yoksulluğu, yolsuzluğu ve topluma dayatılan çözümsüzlüğü görünmez kılamaz.

HDP; parti binalarını ve varlığını da ülkeye umut veren Üçüncü Yol alternatif siyasetini de sadece savunarak değil, büyüterek yoluna devam edecektir. Ülkeyi bu karanlık, saldırgan zihniyetin insafına terk etmeyeceğiz. Kaos ve kargaşadan beslenen kesimlerin hesaplarını boşa çıkaracak, demokratik siyaset çizgimizdeki ısrarımızla ortak mücadeleyi büyütecek ve Türkiye’yi bu karanlıktan çıkaracağız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89