• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Hatay Valisi: Gerekmedikçe Sokağa Çıkmayın!

Hatay Valisi: Gerekmedikçe Sokağa Çıkmayın!
Dörtyol Kaymakamlığında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Lekesiz, saldırının failleriyle ilgili her hangi bir gözaltının olmadığını kaydetti.

Dün geceden beri süren olaylarda kamu düzenini bozan ve uyarılara rağmen buna devam ederek halkı kışkırtan 17 kişinin gözaltına alındığını aktaran Vali Lekesiz, "Şehrimizde komşu illerden ve Hatay merkezden gerektiği kadar takviye kuvvetler geldi. Bölgede çok geniş çaplı operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor. Saldırıyı 3 kişi Passat marka bir otomobilden yapmış, Olaydan 25-30 dakika sonra bu araç merkeze bağlı Çağlalık köyü yakınlarında kaza yapmış ve terk edilmiş olarak bulundu. Burası yaylalara çıkılan bölgenin başlangıcı olan yol üzeri. Oradan kırsala kaçmışlar. Kentte de bu olaylar başlayınca ister istemez şehre yöneldik tabiî ki takip sürüyor ama yoğunluk veremedik." dedi.

Vali Lekesiz saldırının kapalı kasa kamyonetten yapıldığı ve uzun namlulu silahlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ateş açıldığı şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Lekesiz, "Olaydan 25 dakika sonra emniyet müdürlüğü binasına doğru yabancı plakalı bir araç ters yönden geliyor. Dur ihtarına da uymayınca polisler acaba bir saldırı mı olacak diye düşünerek havaya ateş açmışlar. Vatandaşlar da bunu emniyet binasına saldırıldı sanmış. Bunun üzerine araçtaki şüpheli 4 kişi gözaltına alınmış onların da olayla ilgisi olmadığının anlaşılması üzerine cumhuriyet savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır. Emniyet müdürlüğüne saldırı söz konusu olmamıştır." diye konuştu.

Olayla ilgili olarak örgüt mensuplarından yakalanan olmadığını dile getiren Lekesiz, "Vatandaşlarımızda oluşmuş bulunan infial anlayışla karşılanmaktadır. Ancak, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu anda sağduyulu davranılması, güçlü bir dayanışma sergilenmesi ve bu dayanışmanın sürekliliği büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın soğukkanlılıklarını koruyarak kışkırtıcı tavır ve söylemlerden kaçınmaları, eksik ve yanlış bilgilere itibar etmemeleri fevkalade önemlidir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın, birlik ve beraberlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaklarına olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan vatandaşlar belediye hoparlöründen yapılan anonslarla sükunete davet edildi. Belediyeden yapılan anonsta, "Halkın huzur ve güvenliği noktasında her türlü tedbir alınmıştır. Herkes güvenlik güçlerine yardımcı olmalıdır. Vatandaşlarımızı huzursuz eden kişiler kesinlikle cezalandırılacaktır. Bizler bin yıldır birlikte yaşadık. Bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. Başta Çanakkale ve kurtuluş savaşında omuz omuza mücadele verdik bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı kardeşlik ve birlikteliğimizi korumamız gerekir, Bu günler geçtiğinde birbirimizin yüzüne bakamayacağımız yanlış hareketlerden uzak durmalıyız" dendi.

İlçe merkezinde çok sayıda polis sokaklarda devriye geziyor. Panzerler de olası olaylara karşı hazır bekletiliyor. Şu anda kentte sessiz bir bekleyiş var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89