• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Hanım Tosun, Bono'yla Buluştu

Hanım Tosun, Bono'yla Buluştu
U2 konserden önce 1995'te kaybedilen Fehmi Tosun'un eşi Hanım Tosun'la buluştu. Buluşmaya Uluslararası Af Örgütü'nün yeni genel sekreteri Shetty de katıldı.

U2 İstanbul konseri öncesinde sahne arkasında 1995'te kaybedilen Fehmi Tosun'un eşi Hanım Tosun ve kızı Besna ile buluştu.

Hanım Tosun gruba yakınları gözaltında kaybedilenler adına bir plaket verdi. Buluşmaya Uluslararası Af Örgütü'nün yeni genel sekreteri Salil Shetty de katıldı.

Tosun trafik nedeniyle stada ulaşmakta zorlanınca grupla kısa bir süre görüşebildi.

Radikal'e konuşan Tosun "Onları gördüğüm an hissettiklerimi anlatmak çok zor. Çünkü ben Türkiye’ye geleceklerine hiç inanmıyordum; çünkü 1997’de o albümleri çıktığında, Türkiye’de medya ‘Onlar Türkiye’ye geldikleri zaman sazlarını başlarında kıracağız’ diyordu ve sebep, albümlerinde eşime yer vermiş olmalarıydı. Ama şimdi grubu başbakan, bakanlar aileleriyle birlikte karşıladılar" dedi.

"‘Keşke biraz daha uzun olabilseydi, çok uzun zamandır çok kelime biriktirmiştim onlara söylemek için. Benim içimde çok şey vardı. Sohbet edemedik... Grup sahnede eşimin adını söylemeye başladığında çok çok sevindim. Yanımdaki herkes bana sarıldı. Çok duygulu anlar yaşadık.

Zülfü Livaneli, çıkışıyla o şarkıyı berbat etti. U2, tam Fehmi Tosun tezahuratları atarken, ki şarkı da bitmemişti, Livaneli robot gibi durdu. Sanki dili kilitlenmişti. Zülfü Livaneli’nin böyle bir adam olduğunu gerçekten bilmiyordum. Yani bu ülkede o sahnede yabancı insanlar tezahuratlar atıyor, sahipleniyor; bir Türkiyeli, sözde solculuktan bahsediyor. Robot gibi gitti geldi, o an çok sinirlendim.’ diyor. ‘Türkiye’de hala böyle insanlarımız var ve ben yabancılara, U2’ya ne kadar teşekkür etsem azdır."

Mücadele sürüyor

Grup 1997'de çıkan Pop albümünün kartonetinde "Fehmi Tosun'u hatırlayın" yazarak sorunu gündeme getirmişti. 15 yıl önce Avcılar'daki evinin önünden telsizli kişilerce beyaz bi Renault'ya bindirilerek kaçırılan Tosun'dan bir daha haber alınamadı. Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde mahkum oldu.

Önceki akşam Olimpiyat stadında gerçekleşen konserde de Bono, "Mothers of the Disappeared" (Kaybedilenlerin Anneleri) şarkısını Fehmi Tosun için söyledi.

Hanım Tosun ve çocuklarıysa hala Fehmi Tosun'un akıbetini öğrenmek ve sorumluların cezalandırılması için her cumartesi saat 12.00'de İstanbul Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi'nin önünde Cumartesi İnsanları/Cumartesi Anneleri olarak toplanarak mücadelelerini sürdürüyor. (Bianet)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89