• BIST 10156.57
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 26 °C

Hanefi Avcı tutuklandı

Hanefi Avcı tutuklandı
''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Avcı'nın tutuklanmasına karar verildi.

Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki konutunda kalaşnikof silah bulundu

'Devrimci Karargâh Örgütü' soruşturması kapsamında hakkında verilen yakalama kararı gereği Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ikamet ettiği Eskişehir Polisevi'ndeki konutundaki aramalar tamamlandı. Avcı'nın görevi sırasında ikamet ettiği konut ile makamındaki aramalarda bir silah ele geçirildi. Avcı'nın bir yıldır ikamet ettiği Polisevi'nin bahçesindeki tek katlı ve etrafı ağaçlarla çevrili konutta kalaşnikof silah ile bu silaha ait mermi bulunduğu öğrenildi.

20591

'Devrimci Karargâh Örgütü' soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a götürülen eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ilk önce Eskişehir'deki Polisevi'nin bahçesindeki konutunda, daha sonra da eski makamında arama yapıldı.

İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasının ardından konutu ve işyerinin aranması konusunda verdiği karar, saat 10.00'da Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Savcılıkta yapılan işlemlerin ardından Avcı'nın eskiden kaldığı Polisevi'ndeki konut ile makamında aramalara başlandı. Aramalar ilk önce Avcı'nın Bursa-Ankara Karayolu üzerindeki Polisevi'nin bahçesinde yer alan tek katlı ve çevresi ağaçlarla çevrili konutunda yapıldı. Terörle Mücadele, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Eskişehir'den görevlendirilen iki savcı, İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden polisler ile savcının da katıldığı aramalar saat 11.00 sularında başladı, akşam 18.00 sularına kadar devam etti.

Polis ve savcının arama için konuta geldiğinde Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın konutta olduğu öğrenildi. Polis ve savcıyı karşısında gören Şenay Avcı'nın önce şaşkınlık yaşadığı ve sinirlendiği kaydedildi. Buradaki işlemlerin başlatılmasının ardından Avcı'nın bir yıldır görev yaptığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki makamında da arama başlatıldı.

Avcı ailesinin, eşyalarını topladığı, bir kısmını Ankara'ya taşıdığı, ancak bir kısmını ise konutta bıraktığı için koliler tek tek boşaltılıp incelendi. Makam ile konuttaki aramalarda bilgisayar, dizüstü bilgisayarı ile elektronik eşyaları ve bulunan CD'ler kontrol edildi. Bu süreçte bazı eşyalar ile belgelere el konuldu, bazıları ise kopyalandı. Kayıt yapma özelliğine sahip bazı elektronik eşyalar ile delil niteliğindeki eşyalara da el konuldu.

Aramalar sırasında Avcı'nın bir yıldır ikamet ettiği Polisevi'nin bahçesindeki tek katlı konutta bir adet kalaşnikof silah ile bu silaha ait mermi bulundu.

Bulunan kalaşnikof silah ile bu silaha ait mermi ve diğer belgeler, özel oluşturulan polis ekiplerince bir koliye konarak İstanbul'a gönderildi.

Bu arada, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner de arama yapılan iki noktaya gelerek incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89