• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Hanefi Avcı hakkında 49 yıl hapis istemi

Hanefi Avcı hakkında 49 yıl hapis istemi
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanık olduğu Devrimci Karargah Örgütü soruşturmasında iddianame kabul edildi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanık olduğu Devrimci Karargah Örgütü soruşturmasında iddianame kabul edildi. Davanın ilk duruşması 13-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. İddianamede, Avcı'nın 51 yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından Avcı'nın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar verdi.

İlk duruşma, 13-15 Nisan tarihlerinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Mahkeme heyeti, "Devrimci Karargah" adlı silahlı terör örgütünün varlığı, yapısı, varsa eylemleri konusunda detaylı bilgilerin istenilmesi için İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığına yazı yazılmasını da kararlaştırdı.

Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 14 tutuklu şüphelinin, "terör örgütü üyesi" olduklarına ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve devam etmesi ile atılı eylemin CMK'nın 100. maddesinin 3. fıkrasında sayılan suçlardan olması dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Devrimci Karargah Örgütü" davası dosyasının bir örneğinin dijital ortamda istenmesine hükmetti.

Avcı hakkında 51 yıla kadar hapis istemi

129 sayfalık iddianamede, tutuklu sanıklar arasında bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, "Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım" suçundan 7,5 ila 15, "Yargı görevini yapanı etkileme" suçundan 3 ila 6, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 1.5 ila 4,5, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan 1 ila 3, "ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silahlar nedeni ile 6136 sayılı yasayla muhalefet" suçundan 7,5 ila 12 ve "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" suçundan da 2 yıl 10 ay ila 11 yıl 3 ay olmak üzere toplam 23 yıl 1 ay ila 51 yıl 9 ay arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın da "ikametinde bulunan birden fazla ruhsat süreleri dolmuş silahı bulundurma" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89