• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 7 °C

'Halkımız bu duvarı asla kabul etmeyecek'

'Halkımız bu duvarı asla kabul etmeyecek'
Hükümetin Rojava sınırına örmek istediği duvar, Kürtleri öfkelendirdi. Büyük eylemlerin başlayacağını belirten Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan, ‘Ölsek de izin vermeyiz’ dedi.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, “Bedenimi ölüme yatırmaya hazırım. Yakında büyük eylemler başlayacak. Halkımız ve bizler bu duvarı asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

‘Utanç duvarı’ Kürt düşmanlığıdır

'Duvar' ile ilgili bilgi veren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kürt halkının mayınlı bölgelerin temizlenerek tel örgülerin kaldırılmasını beklediği bir dönemde AKP hükümetinin sınırların üzerine duvar ördüğüne söyledi. Kitlesel eylemler yapacaklarını, gerekirse bedenlerini ölüme yatırarak duvar yapımını engelleyeceklerini de sözlerine ekledi. Duvarların dünyada kabul edilmediğinin her yönü ile belli olduğunu belirten Gökkan, “Berlin duvarı 1989’da yıkıldı. Geçtiğimiz dönemde Batı Şeria ile Gazze arasına İsrail tarafından örülen duvarı bizzat Tayyip Erdoğan utanç duvarı olarak nitelendirmişti” dedi.



Dünyayı egemenlerin parsellediğini, tel örgüler çektiğini, mayın tarlaları yaptığını da vurgulayan Gökkan, şöyle devam etti: “Bir ülkeden bir ülkeye girerken bunu sadece tabela ile fark edebildiğiniz bir dünyada AKP hükümeti tam tersini yaparak duvar örmeye başlıyor.”

‘Serxet ile binxet derler’

Kürt halkının sınırlarla, mayınlı arazilerle, duvarlarla ayrılamayacağına işaret eden Ayşe Gökkan, “Burada mayın tarlasını insanlar bedenleri ile temizlemişler. Neredeyse yarım asır boyunca insanlar bu sınırları kabul etmeyerek gidip gelmişler” ifadelerinde bulundu. Gökkan; “Halen Nusaybin’de ‘serxet-binxet’ derler. Nusaybin ya da Qamişlo demezler. O yüzden de yaşanan durumun insanlık dışı olduğu, tüm Kürt halkı tarafından asla kabul görmediği bilinmelidir” biçiminde sözlerini sürdürdü.

‘Asıl tehdit Türkiye’

Nusaybin-Qamişlo arasına örülmek istenen duvarın, devletin Rojava politikası ile doğrudan bağlantılı olduğunu da söyleyen Gökkan, “Türk devleti Rojava’yı kendisi için bir tehdit olarak değerlendiriyor. Tam tersine Türkiye’den oraya saldırı ve tehdit söz konusudur. Türkiye’nin silahlandırdığı çeteler oraya saldırıyorlar. Türkiye’nin amacı duvar yaparak herhangi bir saldırı ve tehdidi önlemek değildir” dedi.

‘Kaçak olarak yapılıyor’

Duvar ile ilgili çalışmalar başladığından bu yana tüm devlet yetkililerine; Kaymakamlığa, Valiliğe, İçişleri Bakanlığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’na, bu duvarın yapılmaması gerektiği konusunda yazı gönderdikleri bilgisini veren Gökkan, “İkinci bir yazışmayı da bu duvarı hangi devlet kurumunun inşaa ettiğini öğrenmek için yaptık. Dava açmak istiyoruz. Ancak bizlere bu konuda herhangi bir bilgi verilmedi. Hangi şirketlere ihale edildiği söylenmiyor. Bütün bunlar gizleniyor. Devlet eğer hukuk devleti ise yasal bir şey yapıyorsa bunları gizleyemez” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89