• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
Halepçe Katliamı, 22. yıldönümünde, Hakkari, Diyarbakır, Malatya, Sakarya, Batman, Cizre, Siirt ve Silopi'de kınanırken, katliamda yaşamını yitirenler, anıldı.

Hakkari
Hakkari Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, KESK Şubeler platformu ile çeşitli STÖ temsilcileri katıldı. Hakkari İHD Şube Başkanı İsmail Akbulut tarafından yapılan açıklamada, Halepçe ve Qamişlo katliamlarının insanlık tarihinde bir utanç sayfası olarak yerini aldığını açıkladı.



Halepçe Katliamı'na ilişkin Hakkari Belediyesi Lokali'nde resim sergisi açıldı. Mum ışığıyla aydınlatılmış salonda Halepçe'yi anmak için özel kara defter açıldı. Sergi ardından etkinlikler Halepçe konulu sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Diyarbakır
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler İdari Müdürlüğü önünde Halepçe Katliamı'nı anlatan fotoğraf sergisi düzenlendi. Anmada Halepçe Katliamı'nı konu alan tiyatro, sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi de yapıldı. Yapılan anma etkinliğinin ardından gençler Gılgamêş Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Batman
BDP Batman İl Örgütü il binasından Sanat Sokağı'na kadar sessiz yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe BDP Batman İl Başkanı Saadet Becerikli, BDP Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar, BDP Kozluk İlçe Başkanı Azad Boral, BDP Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Silopi
Halepçe Katliamı nedeniyle siyah bezin asıldığı BDP Silopi İlçe binası önünde yapılan açıklamaya, BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, DTP Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Konuşmaların ardından ilçe binasında Halepçe Katliamı'nı konu edinen tiyatro gösterisi sunuldu. Oyun sırasında bir çok insan göz yaşlarına hakim olamadı.

Cizre
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, BDP Cizre İlçe örgütü Halepçe, Gazi ve Kamişlo katliamlarının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. 'Halepçe, Kamışlo ve 'Amude katliamlarını kınıyoruz' ve 'Dengu rengê me rojame ye hun nikarîn roja me tarî bikîn' yazılı pankartların açıldığı açıklamada, 'Kamişlo ve Halepçe katliamını kınıyoruz', 'Soykırım politikasına son' ve ' Halepçe'yi unutmadık unutmayacağız' yazılı dövizler taşındı.

Yapılan konuşmaların ardından kitle beş dakikalık oturma eyleminin ardından, Mem u Zin Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenen fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Siirt
Halepçe'de yaşamını yitirenler, tiyatro, şiir ve sinevizyon gösterimi ile anıldı. Şanoya Rojê tiyatro ekibinin hazırladığı 'Halepçe Vahşeti' adlı gösteri, salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Malatya
DYG'li gençlerin yaptığı anma etkinliğine çok sayıda genç katıldı. Halepçe katliamının tarihçesini anlatırken, etkinlikte şiir dinletisi, sinevizyon ve tiyatro gösterisinin yapıldı.

Sakarya
BDP Sakarya İl Örgütü tarafından düzenlenen anma etkiliğinde katliamı anlatan fotoğraflar ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada konuşan İl Başkanı Hüsiyen Tanas, Kürtleri hedef alan katliamın tarihe utanç sayfası olarak geçtiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89