• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Haberal, Şahin ve Ersöz'e üzücü haber

Haberal, Şahin ve Ersöz'e üzücü haber
Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti, 197 gündür hastanede yatan tutuklu sanık Mehmet Haberal, İbrahim Şahin ve Levent Ersöz'ün sağlık durumları hakkındaki raporları istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, üç tutuklu sanığın sağlık durumlarını gösterir bütün raporlarını istedi.

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti 197 gündür hastanede yatan tutuklu sanık Mehmet Haberal, Özel Harekatçi İbrahim Şahin ve Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü üzecek kararlar aldı. 

Heyet, üç tutuklu sanığın sağlık durumlarını gösterir bütün raporların mahkemeye gönderilmesini istedi.

MAHKEME SAĞLIK RAPORLARINI İSTEDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Haberal, Özel Harekat Dairesi Eski Başkanvekili İbrahim Şahin ve Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün peşini bırakmıyor. Mahkeme, Haberal, Şahin ve Ersöz'ün "sağlık" durumlarını gösteren raporların, "ilgili kurumlardan" istenmesine karar verdi...

HABERAL BİR GÜN BİLE CEZAEVİNDE KALMADI

Ergenekon'da üst düzey yönetici olmakla suçlanan Haberal, 17 Nisan 2009'da tutuklanmıştı. Metris Cezaevi'ne konduktan bir kaç saat sonra, göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ve bir daha cezaevine geri dönmedi.

MEHMET HABERAL 196 GÜNDÜR HASTANEDE

Haberal tam 197 gündür hastanede. Anjiyo yapılan Haberal'ın kalp ritim bozukluğu olduğu belirtiliyor. Ancak, Ergenekon sanığı ile ilgili bu kadar uzun süre hastanede kalmasını gerektirir bir rapor bulunmadığı öne sürülüyor. Gündemden düşmeyen iddialar geçtiğimiz günlerde bu karelere sebeb olmuştu. Haberal'ın korumaları, konuyu takip eden gazetecilere saldırmışlardı.

HASTANEDEN İLGİNÇ CEVAP

Savcılık, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'ne Mehmet Haberal'ın sağlık durumunu sormuş ve çok dikkat çekici bir cevap almıştı.

"BUNAMA" ISRARI

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mercek altına aldığı ikinci isim, Susurluk Davası'nda 6 yıllık cezadan "demans" yani bunama raporu ile kurtulan Özel Harekatçı İbrahim Şahin. Şahin, Ergenekon'da da aynı yönteme başvuruyor. Kalıcı hafıza problemi olduğunu iddia ediyor...

ŞAHİN DEFALARCA HASTANEYE BAŞVURDU

İbrahim Şahin defalarca hastaneye gitti. Rapor için Şişli Etfal ve Marmara Üniversitesi Hastaneleri'ne başvurdu. Ancak istediği sonucu elde edemedi.

HASTANE YOLUYLA TAHLİYE ÇABASI

"Raporla tahliye olmaya çalıştığı" öne sürülen bir diğer sanık da, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz. Ölüm kuyuları ve yasadışı dinlenmelerle gündeme gelen Ersöz, hastane kapılarında çok sık görülenlerden.

ETÖ iddiaları sanığının, "hastanede kalabilmek için vücuduna bakteri enjekte ettiği" iddia edilmişti.

MAHKEMENİN SORDUĞU ÜÇÜNCÜ İSİM ERSÖZ

Mahkeme Şahin ve Ersöz'le ilgili de çok önemli bir karar verdi. Sağlık durumlarını netleştirmek için, "haklarında hazırlanmış bir rapor olup olmadığının Adli Tıp Kurumu'ndan sorulmasına, eğer hazırlanmış bir rapor varsa mahkemeye gönderilmesine" karar verdi...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89