• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Güneydoğu'dan İsrail'e tepki seli

Güneydoğu'dan İsrail'e tepki seli
İsrail'in Gazze Filosu'ndaki insan hakları aktivistlerine kanlı saldırısı Güneydoğu'da yüzbini aşkın kişi tarafından protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere Akdeniz'de saldırı düzenlenmesi Güneydoğu'da yüzbinlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Düzenlenen mitinglerde İsrail'e öfke yağdı.

Diyarbakır’da tarihi Ulu Camii önünde öğle namazından sonra toplanan yaklaşık 10 bin kişi gemide ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı protestocular namazlarını Filistin bayrakları üzerinde kılması dikkat çekti. Bazı protestocuların ellerinde Kalaşnikof tüfek resimlerinin olduğu dövizler bulunurken, sık sık, ‘Gazzeli kardeşim yanlız değilsin’, ‘Gazze furkan savaşıdır’, ‘Gidin İsraillilere söyleyin, Biz Muhammed’in ordusuyuz geri döndük, Kudüs yolunda ilerliyoruz’, ‘Amed(Diyarbakır) şehitlerine ağlıyor’ yazılı dövizler taşıdı.

Gösteride Filistin Alimler Birliği Başkanı Muhammed Ebilhayır’a cep telefonuyla bağlanılarak düzenlenen gösteriyle ilgili kendisine bilgi verildi ve mesajı tercüme edilerek protestoculara canlı aktarıldı. Özgür Der Başkanı avukat Serdar Bülent Yılmaz yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bu saldırıya karşı sessiz kalmamasını, gerekirse gemilerdekilerin kurtarılması için operasyon yapması gerektiğini söyledi. Sık sık direniş ve savaş sloganlarının atıldığı gösteride daha sonra toplu halde dua edildi. Göstericilerin, “Allahım senin yolunda bize öldürülmeyi nasip et” diye dua etmesi de dikkat çekti. Gösteri olaysız sona erdi.

Batman’da 15 bin kişi, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemileri saldırmasını protesto etti. Batman Düşünce ve İnanç Platformu’nün Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlediği yürüyüşe katılanlar, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘İsrail Ortadoğu’dan defol’, ‘Hamas’a selam dirinişe devam’, ‘Gemiye uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Düşünce ve İnanç Platformu sözcüsü Şafi Özperk, “İsrail’in Müslümanlara yaptığı zulümüm karşılığını mutlaka görecektir. İnsani yardımı bile tahammül edemeyen siyonistler Ortadoğu’da terör estirmeye devam ediyor” dedi.

YARALILARDAN BİRİ BİNGÖLLÜ

İsrail’in yardım gemilerine saldırması Bingöl’de Gazze Gönüllüler Platformu tarafından Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen mitingle protesto edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde Platform üyesi Ahmet Çibik, gemide bulunan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gilli'nin de yaralılar arasında bulunduğunu açıkladı. İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı saldırıyı kınadıklarını söyleyen Çibik, “Hapishaneye çevrilen bölge hapishane koşullarından dahi yoksun bulunuyor. Tüm dünyada bu zulme sessiz yüreklerde yankı buldu. Dünyanın vicdanı harekete geçti. Ve bu aktivist gruplar uluslararası toplumun sessizliği, Arap yönetimlerinin güvenilmezliği karşısında, ablukayı kırmak ve bu zulme dünyaya duyurabilmek için gemilerle yola çıktılar. Gazze ablukayı kırmaya yönelik bu girişimin dünyanın bütün özgür halkları tarafından desteklendi” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89