• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Gülistan Doku’nun ailesi adalet talebiyle Meclis’te

Gülistan Doku’nun ailesi adalet talebiyle Meclis’te
Gülistan Doku’nun ailesi, bugün (22 Şubat) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilleriyle görüştü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantılarına katıldı.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, araştırma komisyonu kurulması için çağrıda bulunarak “Gülistan’ın hesabını sormadan ölmeyeceğim” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, araştırma önergesine bütün partilerden destek beklediklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Doku’nun 780 gündür bulunamamasının hesabını iktidar sahiplerinin vermesi gerektiğini belirtti.

5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi, adalet nöbetini Ankara’da sürdürmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldi. Sabah saatlerinde TBMM önünde açıklama yapmak isteyen Doku ailesi, polis tarafından engellendi. Ailenin Meclis’e girmesinin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “600 vekilden istediğimiz, Gülistan için iki yıldır kurulamayan komisyonun kurulması” dedi.

Pervin Buldan: “Bu ailenin çığlığına kayıtsız kalmayın”

Gülistan Doku’nun ailesi, Meclis’te ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile görüştükten sonra HDP grup toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Pervin Buldan, parlamentoyu göreve çağırdı ve “Gülistan Doku 780 gündür nerede? Bu ailenin çığlığına kayıtsız kalmayın. Karartmaya ortak olmayın” dedi. Konu hakkında yarın (23 Şubat) araştırma komisyonu kurulması talebiyle önerge vereceklerini söyleyen Buldan, bütün partilerden destek istedi.

HDP grup toplantısında söz alan Aygül Doku, “Benim tek istediğim, 21 yaşında gencecik bir kadını karanlıkta bırakmamanızdır. Gülistan’ı karanlıkta bırakırsak umudumuzu tüketeceğiz. Ben bu acıya teslim olduğum gün öleceğim. Ama ant olsun ki, bunun hesabını sormadan ölmeyeceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: “21. yüzyıl Türkiye’sinde faili meçhuller istemiyoruz”

Doku ailesi daha sonra, CHP’nin grup toplantısına da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına Gülistan Doku’nun akıbetinin aydınlatılması çağrısıyla başladı. Kılıçdaroğlu, “Gülistan Doku’nun kaybolma süreci aydınlatılamamışsa iktidar sahiplerinin çıkıp bunun hesabını vermesi lazım. Biz 21. yüzyılın Türkiye’sinde faili meçhuller istemiyoruz. Gülistan Doku hâlâ bulunamıyorsa, insan hakları açısından da bir sorun var demektir. Üstümüze düşen Gülistan Doku’nun nerede olduğunu bulmak ve aileyi bilgilendirmektir” dedi.  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku ile TBMM’de bir araya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmede, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da hazır bulundu.

Tanrıkulu: “Gülistan, herkesin nefesinin izlendiği Tunceli’de kaybedildi”

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu da Doku ailesiyle görüştüğünü sosyal medya hesabından paylaşarak, “Gülistan, herkesin nefesinin izlendiği Tunceli’de kaybedildi. Zorla kaybedilme insanlığa karşı suçtur, kaybedilenlerin yakınları bakımından ağır işkence ve bitmeyen yastır. Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz, bu nedenle aydınlatılmıyor” diye yazdı. (medyascope)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89