• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Gülerce: Uludere'yi de bize yıktılar

Gülerce: Uludere'yi de bize yıktılar
Gülen Cemaati'nin Başbakan Erdoğan’ı devirmeye çalıştığı iddiasının son Dolmabahçe gazeteciler toplantısında bazı yazarlarca gerçekmiş gibi dillendirildiğini yazdı.

Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, Gülen Cemaati'nin devlette örgütlenerek, paralel yapı kurduğu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında düğmeye basarak, Başbakan Erdoğan’ı devirmeye çalıştığı iddiasının son Dolmabahçe gazeteciler toplantısında bazı yazarlarca gerçekmiş gibi dillendirildiğini yazdı.

Gülerce, “Kimileri coşarak, ‘Bizdeki Gladyo bu. Uludere katliamını da, Hatay’da TIR’ın aranmasını da bunlar yaptılar’ diyerek, Başbakan Erdoğan’a; ‘daha ne duruyorsunuz’ diye seslendiler. Başbakan bile dayanamayıp ‘o kadar da değil’ diye çıkışmak zorunda kaldı” dedi.

PARALEL DEVLET DEĞİL, PARALEL GÖNÜLLER...

Gülerce, Zaman Gazetesi’ndeki köşe yazısında "en büyük gayesinin gönüllerin fethi olan bir hareketi, bürokrasi üzerinden devleti ele geçirme hedefine mahkûm etmenin büyük haksızlık olduğunu" yazdı. Gülerce, “Makuliyeti, uyandırdığı ayağa kalkma ve ‘bu dünyada biz de varız’ heyecanı ile iki asırlık ümitsizlikleri yenen Anadolu insanının dünyasını yıkmak demektir… Hizmetin hedefi, devlete paralel yapı kurmak değil, insanlık adına paralel gönüller, evrensel bir barış korosu oluşturmaktır” ifadesini kullandı.

Bürokraside, aynı duygu ve düşüncedeki insanların organize hareket etmesi, halkın yönetme yetkisi verdiği sivil otorite yerine, başka yerden talimat almasını yanlış gördüklerini anlatan Gülerce, “Demokratikleşmeyi, Türkiye’nin AB üyeliğini savunan bir hareketin; dünyanın gözünün içine baka baka, kimsenin fark etmeyeceğini düşünerek, böylesine değerli, ümitvar bir hareketi, bürokrasi koltuklarına feda edebileceğini düşünmek, insafsızlık değil midir?” diye sordu.

Cemaatteki büyümenin, siyaseti yönlendirme, devlete ayar verme gibi günlük, mevsimlik, dünyaya ait bir hedefle irtibatlandırılmasının büyük haksızlık olduğunu anlatan Gülerce, “Bu hareketin gücü, emniyet ve yargıda örgütlenerek siyaseti yönlendirme hayalinden gelemez. Bu hareketin gücü, toplumun gönlünde kazandığı mümtaz yerden geliyor. Bu hareketin tavsiye edicisi, en sevilen, en sayılan manevî büyüğü Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, bu ‘devleti ele geçirme’ iddialarına yıllardır cevap veriyor. 2005’te Milliyet’te yayımlanan röportajda da aynen şöyle dedi: ‘Bunu, iddia sahiplerinin kendilerinin araştırmaları lazım. Kim o örgüt üyeleri? Bulsunlar çıkarsınlar…’” örneği verdi.

Gülerce “Yapılacak tek şey var: Hukukun gereğini yapmak. Devlet içinde kimin yanlışı varsa, kim siyasî otoriteye kafa tutuyorsa verin cezasını. Ama milyonların hukukunu çiğnemeyin, umut fidanlarını ezip geçmeyin” önerisinde bulundu.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89