• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 16 °C

Gül'den Zere yorumu: "Duyarsız kalamazdım"

Gül'den Zere yorumu: "Duyarsız kalamazdım"
Gül, hükümlü Güler Zere'nin durumunu incelettiğini belirterek, "Duyarsız kalamazdım. Ancak kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili olarak, bazı sivil toplum kuruluşlarından başvuru geldiğinde konuyu incelettiğini belirterek, "Duyarsız kalamazdım. Kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyarette bulunduğu Slovakya'da Türk gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

Ziyareti sırasında faydalı görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Gül, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için karşılıklı iradelerin ortaya konulduğunu kaydetti. Gül, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için iş adamlarının da yoğun çalışma gösterdiğini söyledi.

Slovakya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini belirten Gül, gösterilen ilkeli tavrı takdir ettiğini dile getirdi. Gül, Birinci Dünya Savaşında Galiçya Cephesinde şehit olan Türk askerleri için şehitlik ve anıt yapılacağını anlatarak, Slovak makamlarının bunu yapmaktan onur duyacağını açıklamasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, bazı sorular üzerine Kıbrıs meselesi kapsamında yürütülen müzakereler, Ermenistan ile ilişkiler ve demokratik açılım sürecinin görüşmelerde genel hatlarıyla ele alındığını bildirdi.

"Cumhurbaşkanı istediğini affeder diye birşey yok"

Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Zere'nin affedilmesiyle ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarından başvuru yapıldığını ifade etti.

Bunun üzerine konuyu incelettiğini belirten ve "Duyarsız kalamazdım" diyen Gül, hükümlünün şahsen başvurması halinde sürecin başlayacağını anlattı. Sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi de veren Gül, kendisine Adalet Bakanlığı kanalıyla Adli Tıp raporunun gelmesinden sonra karar verilebileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı'nın istediği kişiyi affetmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını vurgulayan Gül, "Kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, daha önce affedilen bazı kişilerin daha sonra güvenlik güçleriyle çatışmalarda yakalandığını da anlattı.

Diyarbakırspor tartışmaları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakırspor'a yönelik tezahüratlar ve yönetimin Galatasaray maçına çıkmama kararıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine, "Böyle sorumsuz sloganlar çirkin. Bunlar tehlikeli şeyler. Engel olmak gerekir. Diyarbakırspor yöneticilerinin de sorumsuz insanlardan dolayı işi bu noktaya getirmesi doğru değil" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89