• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Gül: Yeni bir anlayışı hakim kılacağız

Gül: Yeni bir anlayışı hakim kılacağız
Cumhurbaşkanı Gül, "Zaman zaman sıkıntılar olmuştur. Ancak herkes birbirine saygı gösterecek. Varsa ayrılık, hepsi zenginliktir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bitlis ziyaretinde "yeni bir dönem" mesajı verdi. Türkiye'nin dört bir yanının kardeş olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Zaman zaman sıkıntılar olmuştur. Ancak herkes birbirine saygı gösterecek. Varsa ayrılık, hepsi zenginliktir" diye konuştu.

Gül, "Çocuklarımızın geleceği için elbirliğiyle çalışmamız lazım" dedi.

Atalarımız gibi yeni bir anlayışı hakim kılacağız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İnşallah hep beraber yeni bir dönemi, yeni bir anlayışı atalarımız nasıl hakim kıldıysa bizler de tekrar hakim kılacağız ve enerjimizi gücümüzü, memleketimizin, şehirlerimizin, kazalarımızın, köylerimizin daha da gelişmesine harcayacağız. Küçük çocuklarımıza daha güzel gelecek inşa etmek için çalışacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin hür düşünce içerisinde düşüncelerini söyleyebileceğini, farklı farklı fikirleri ileri sürebileceğini, ülkeyi daha ileri götürmek için fikirlerini yarıştırabileceğini belirterek, 'Demokratik, özgür bir ülkede bunlar rahatlıkla konuşulabilir. Ama bunlar asla ayrılık, tefrika, çatışma gibi olmamalıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin düzenlendiği Cumhuriyet Alanı'na gelişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı ve kendisini alkışlayan vatandaşları selamladı.

Gül'ün Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AK Parti Bitlis milletvekilleri Zeki Ergezen, Vahit Kiler, Cemal Taşar, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, il protokolünde yer alanlar ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşma için kürsüye yürürken, vatandaşların 'Bitlis seninle gurur duyuyor' sloganları atması üzerine, sözlerine, 'Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Hepimiz birbirimizin başarısı, güzellikleriyle gurur duyuyoruz' diye başladı.

'Anadolu'nun kapısı' sayılan Bitlis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, en son geldiği 2002 yılından bu yana yaşanan olumlu değişim nedeniyle Bitlis'i tanımakta güçlük çektiğini ifade etti.

Bitlis'in gelişmesinde emeği geçenleri tebrik eden Gül, her şeyin daha da iyi olacağına dair inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, kurtuluşun üzerinden 93 yıl geçmiş olmasına rağmen, memleketin değeri ve kıymetini bilmek, aynı zamanda kardeşlik, dostluk, hemşehrilik ilişkilerini pekiştirmek için bugünlerin vesile olduğunu söyledi.

Yüz yıl önce bu topraklarda çok olaylar yaşandığını, buradaki halkın çok zulüm çektiğini anlatan Gül, 'Bunu en iyi şekilde '5 minare' türküsü anlatıyor' dedi.

'ARTIK KALKINMA VE GELİŞME ÜZERİNE DÜŞÜNÜLÜYOR'

Bu olayların çok geride kaldığını belirten Gül, artık memleketin ve şehirlerin nasıl daha fazla kalkındırılabileceği, geliştirilebileceği, güzelleştirilebileceği, çocuklara nasıl daha iyi gelecek hazırlanabileceği, en güzel okulların, hastanelerin nasıl Bitlis'e taşınabileceği, insan onuruna yaraşır bir hayat kurmanın nasıl mümkün olabileceği üzerinde düşünüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, yapılan yolların, kurulan okulların Bitlis'i geliştirdiğini anlatarak, Bitlis Eren Üniversitesinin temelini atacağını belirtti. Gül, kendisini ispatlamış, Bitlis'e sığmaz olmuş, büyük kentlerde büyük firmalar kurmuş Bitlisliler'in şehirlerini ve hemşehrilerini unutmadığını, okullar, spor tesisleri, hastaneler yaptırdığını söyledi.

Bitlis'in kurtuluşunun Büyük Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştiğini, çok sayıda şehit verildiğini, Çanakkale ve Edirne'den gelen 2. Ordu'nun içinde İstanbullu, İzmirli, Edirneli, Çanakkaleli askerlerin olduğunu anımsatan Gül, 'Buradaki şehitler sadece Bitlisli değil. Bitlis'in de Türkiye'nin her bir köşesinde şehitleri var. Sadece Türkiye'de değil, Türkiye'nin dışında kalmış yerlerdeki şehitliklerde de Bitlis'ten, Diyarbakır'dan, Edirne'den, Kayseri'den, Sivas'tan şehitler var' diye konuştu.

Türkiye'nin dört bir yanının herkesin olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Bitlis'te Selçuklular'dan kalan eserleri hatırlatarak, kendisini açık hava müzesinde konuşur gibi hissettiğini söyledi.

'YANLIŞLARDAN KURTULMALIYIZ'

Tarih ve kültür dolu Bitlis gibi şehirlere sahip çıkılması gereğinin önemine işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Nasıl sahip çıkacağız? Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirerek... Tabii ki herkes hür düşünce içerisinde düşüncelerini söyleyebilir. Farklı farklı fikirleri ileri sürebilir, ülkemizi, memleketimizi daha ileri götürmek için fikirlerini yarıştırabilir. Demokratik, özgür bir ülkede bunlar rahatlıkla konuşulabilir. Ama bunlar asla ayrılık, tefrika, çatışma gibi olmamalıdır. Zaman zaman maalesef sıkıntılar, yanlışlar olmuştur ama bütün bunların bitmesi gerekir. Birbirimizden farkımız yok. Herkes birbirine saygı gösterecek, saygı gösterince sevgi gösterecek, herkes birbirini şefkatle kucaklayacak. O zaman göreceksiniz ki varsa ayrılık, farklılık, bunların hepsi zenginliktir. Onun için inşallah hep beraber yeni bir dönemi, yeni bir anlayışı atalarımız nasıl hakim kıldıysa bizler de tekrar hakim kılacağız ve enerjimizi gücümüzü, memleketimizin, şehirlerimizin, kazalarımızın, köylerimizin daha da gelişmesine harcayacağız. Küçük çocuklarımıza daha güzel gelecek inşa etmek için çalışacağız. Onun için hepimizin şöyle bir kendimize gelmemiz, varsa yanlışlardan kurtulmamız ve tekrar birlik, beraberlik ve vatan sevgisi için çocuklarımızın sevgisi için, milletimizin geleceği için el birliği içerisinde çok daha fazla çalışmamız gerekir.'

Muş Havaalanı'ndan Bitlis'e gelişinde tamamlanmakta olan yolu kullandığını ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, Güroymak ilçesinde vatandaşlarla selamlaştığını söyledi.

'Tüm bu memleketin fertleri, ayrı ayrı herkes, bizim en sevgili, en kıymetli, en saygıdeğer vatandaşımızdır. Hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes birbirine eşittir. Noksanlıklar, eksiklikler tabii ki vardır. Bunlar olmasa her şey dört dörtlük olurdu. Bu noksanlıkların her alanda iyi niyetle gayretle ve yapıcı bir yaklaşımla çözüleceğine inanıyorum' diye konuştu.

Bütün Bitlis halkını sevgiyle kucakladığını söyleyerek sözlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Bitlis'e bir dahaki gelişinde kenti daha da gelişmiş göreceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından Bitlis yöresine ait halk oyunu gösterisi sunuldu. Gül, askeri birlikler ve öğrencilerin yaptığı geçit törenini ayakta selamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89