• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

Gözler CHP Kurultayında

Gözler CHP Kurultayında
Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan 16. Olağanüstü Kurultay için delegeler salona gelmeye başladı.

CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak 1247 delegenin 850'sinin kurultaya geldiğini açıkladı. Muhalifler, kurultayın toplanmaması için gerekli delege sayısı olan 624'ün bulunamaması için kurultaya katılmama yolunu seçmişlerdi. Bu sonuç 400'e yakın delegenin kurultaya gelmediğini gösteriyor. 

Hepbir ağızdan Gençliğe Hitabe okundu

Kurultay'da sık sık tekrarlanan ve delegeler ile izleyicilerin en çok tezahüratıyla karşılanan ise, son dönemde tartışma konusu olan Atatürk'ün "Gençliğe hitabesi". Hitabe art arda, Atatürk'ün ekranlara yansıtılan barkovizyon görüntüleri eşliğinde salona veriliyor. Delegeler ve izleyiciler de Atatürk'ün hitabesini ayakta ve hep bir ağızdan tekrar ediyor.

Onuncu Yıl Marşı salonda en çok söylenen marşlardan. Ayrıca, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan’ın şarkıları da çalınıyor.

Öte yandan delegelerin oturacağı tribünlere parti bayrakları yerleştirilmiş durumda. Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu.

Dışarıya konulacak dev ekranla da halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanıyor. 

Keskin Divan Başkanı

Kurultay’ın divan başkanlığına Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından maddeler üzerinde tek tek oylama yapılacak ve söz isteyen kurultay delegeleri görüşlerini paylaşabilecek.

Kurultaya, 12 Eylül döneminde mağdur olan, Sivas katliamında hayatını kaybeden ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin aileleri de davet edildi.

Ankara Arena Spor Salonu’nda konuşmaların yapılacağı bir platform ve yanlarına dev ekranlar yerleştirildi. Dışarıya da bir dev ekran konularak dışarıda kalanların kurultayı takip etmeleri sağlanacak.

Kurultaylarda güvenliği 1200 polis sağlayacak

Ankara Emniyeti, CHP kurultayıyla ilgili güvenlik önlemlerini alırken, yankesicilere karşı kurultay salonu ve çevresinde sivil polis görevlendirecek. İki gün sürecek kurultay çalışmalarının iki ayrı salonda yapılacak olması nedeniyle bin 200 polis hazırlandı. Önlemler kapsamında, silah taşıyan hiç kimse kurultay salonuna alınmayacak. Resmi polisler, parti yönetimi ya da divan yönetiminden talep olması halinde salon içinde yer alacak. Ancak, salon içinde koruma ve güvenlik şubelerinden az sayıda sivil polis görev yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89