• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 18 °C

'Gerillalar benden akan kanın durmasını istedi'

'Gerillalar benden akan kanın durmasını istedi'
Aygün, CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in moderatörlüğünü yaptığı Aykırı Sorular’a canlı yayında bağlanarak ilk açıklamasını yaptı.

PKK tarafından kaçırılan ve bugün akşam saatlerinde serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün canlı yayında yaşadıklarını anlattı. Serbest bırakıldıktan sonra sıcağı sıcağına olayı yorumlayan Aygün, siyasi propaganda amacıyla kaçırıldığını söyledi.

"KÖTÜ MUAMELE OLMADI, SAYGILI DAVRANDILAR"

Aygün, CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in moderatörlüğünü yaptığı Aykırı Sorular’a canlı yayında bağlanarak ilk açıklamasını yaptı. Eylemin propaganda amaçlı olduğuna vurgu yapan Hüseyin Aygün, PKK'lı militanların kendisine herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını söylerken "gayet saygılı davrandılar" dedi.

"GERİLLA BENDEN AKAN KANIN DURMASINI İSTEDİ"
Enver Aysever’in, kaçırılmasının sebebini sorması üzerine Aygün, ‘Bu propaganda amaçlı bir eylemdi. Bölgede süregelen sorunlarla ilgili çözüm yollarının bulunmasını istediklerini belirttiler. Gerilla benden akan kanın durması ve çatışmaların sona ermesi için daha fazla çaba sahibi olmamı istedi. Herhangi bir baskı olmadı. Beni misafir olarak ağırladılar. Benden istedikleri Kürt sorununun çözümü için parlamentoda daha fazla çaba icinde olunması.’ cevabını verdi. " 


Aygün'ün yaptığı basın açıklaması

PKK, AYGÜN’E ‘CHP’DEN AYRIL!’ DEDİ Mİ?
Enver Aysever, Hüseyin Aygün’e ‘Sizden CHP’den ayrılmanızı istediler mi?’ sorusunu yöneltti. Aygün, ‘Bağımsız siyaset yapmamı istediler. Bundan memnun kalacaklarını söylediler. Beni alıkoymalarındaki amaç akan kanın durması için kamuoyu oluşturmak.’ şeklinde açıklamada bulundu. Aygün, bağımsız siyaset yapması yönündeki telkinlere karşılık "bu kararı silahların gölgesinde değil sadece özgür bir şekilde verebileceğimi söyledim" dedi.

PKK, HÜSEYİN AYGÜN'Ü İKİ GÜN BOYUNCA NEREDE TUTTU?

Hüseyin Aygün’ün ‘Sizi nereye götürdüler?’ sorusuna verdiği cevap ilgi çekici oldu. Aygün, ‘Beni Dersim’in dağlarında, derelerinden buz gibi sular akan, etrafı ağaçlarla çevrili bir yerde tuttular.’ dedi.

AKP'Lİ VEKİLİN "DANIŞIKLI DÖVÜŞ" İDDİASINI YANITLADI

Enver Aysever, AKP'li bazı vekillerin Aygün'ün kaçırılmasını "danışıklı dövüş" olarak tanımladığını "bir çay içer sohbet eder bırakırlar" dediklerini hatırlatarak ne düşündüğünü sordu. Aygün, iddiaları ‘Bu iddialara üzülüyorum. Ben CHPliyim ve bunun onurunu taşıyorum. Bu iddiada bulunanlar vicdansızdır. Barış isteyen herkesi PKK yandaşı göstermek de büyük bir yanlıştır.’ diyerek yanıtladı...

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89