• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Gerekirse Yargıtay'a da uzaya da gideriz

Gerekirse Yargıtay'a da uzaya da gideriz
İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı belgeye ilişkin görülen davanın 9. duruşmasında tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı belgeye ilişkin görülen davanın 9. duruşmasında tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde hakkında açılan dava kapsamında 20 Temmuz Salı, hakim karşısına çıkacağını belirterek, “ Masum olduğumuzu orada da aktaracağız. Gerekirse Yargıtay'a da uzaya da gideriz” dedi.

Dursun Çiçek hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin gazetelerde yer alan haberlere dikkat çekerek, "Askeri mahkemede yargılanmamız başlayacak. Savunmamızı yapacağız. 3 ayrı yerde yargılanıyoruz. Çelişki çıkmasın. Gerçekler ortaya çıksın. Yetkili mahkeme kimse orada bir kez anlatalım" dedi.

"Yaklaşık 3 haftadır duruşmaları izliyorum. Siz de izliyorsunuz. Birlikte yargılandığımız sanıklara herhangi bir temasım yoktur" diyen Çiçek sözlerine şöyle devam etti: " ‘Dürüst yargılama hakkı’ diye bir kitap okuyorum. Her hakim peşin hükümle mahkemeye çıkarsa, sizi tenzih ediyorum. Bizim burada anlattıklarımızın hiçbir anlamı kalmaz. Kamu vicadı adına bizi yargılıyorsunuz."

YETKİ HANGİ MAHKEMEDE

Önümüzdeki Salı Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkağına anımsatan Çiçek, "Masum olduğumuzu orada da aktaracağız. Gerekirse Yargıtay'a da uzaya da gideriz. Bundan çekincemiz yok. Bir sanık 3 ayrı yerde yargılanır mı? Fiil olması için Erzurum'a da götürüldük. Yargıtay'da Cihaner dosyasında ismimiz geçiyor. 3 haftadır da buradayız. Askeri mahkemede yargılanmamız başlayacak. Savunmamızı yapacağız. Yetki hangi mahkemede, bunları bir kez anlatalım. Çelişki çıkmasın. Gerçekler ortaya çıksın. Yetkili mahkeme kimse orada bir kez anlatalım" dedi.

HAKİMLER, SİYASİLER VE ONLARA DESTEK VEREN MEDYA TARAFINDAN BASKI ALTINA ALINIYOR"

30 Haziran 2009’da nöbetçi mahkemede tutuklandıktan sonra 1 Temmuz 2009’da şu an heyette bulunan Hakim Mehmet Faik Saban’ın da tesadüfen içinde bulunduğu heyetin oy çokluğuyla tahliye kararı verdiğini hatırlatan Çiçek, "Kendisi hakkında bu karardan sonra aleyhte haberler yapıldı. Hukukun gereğini yapan hakimler, siyasiler ve onlar destek veren medya tarafından baskı altına alınıyor. Askeri mahkemede yargıçların vicdanını seslenerek gerçekleri anlatmaya çalışacağım" dedi.

Askeri mahkemedeki duruşmaya tutuklu olarak gönderilmesini birçok prosedür içereceğine de dikkat çeken Çiçek, "34 yıl hizmet etmiş kamu görevlisi olarak, kaçma teşebbüsüm yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Dursun Çiçek'in açıklamalarının ardından mahkeme heyeti başkanı Hüsnü Çalmuk, duruşmayı 15 Temmuz Perşembe saat 09.00'a erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89