• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Genelkurmay'dan gizli belge açıklaması

Genelkurmay'dan gizli belge açıklaması
Genelkurmay, fuhuş çetesi operasyonunda ele geçen belgeler için “devletin güvenliğine ilişkin gizli belge" açıklaması yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, asker ve bürokratları şantaj amaçlı hedef alan fuhuş çetesine yönelik operasyonda ele geçirilen belgelerin “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler" olduğuna ilişkin soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılığa yazı gönderdi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele polisince yapılan operasyonda aralarında askerlerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 23’ü tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında evinde arama yapılan ve soruşturma safhasında emekli olan Albay İbrahim Sezer’in de aralarında olduğu bazı şüphelilerin evinde gizli belgeleri içeren şifreli CD’ler ve görüntüler ele geçirilmişti. Aramalarda ele geçirilen şifreli CD’ler emniyet tarafından çözüldü ve içinde devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler, askeri planlar ve Türkiye"de faaliyet gösteren terör örgütlerine ilişkin kriptolu bilgilerin olduğu ortaya çıktı

TÜBİTAK ‘BELGELER GİZLİ NİTELİĞİNDE’ DEMİŞTİ

Soruşturma savcısı Fikret Seçen, ele geçirilen bu belgelerin, “gizli belgeler olup olmadığı'nın araştırılması için önce TÜBİTAK’tan rapor istemişti. TÜBİTAK, soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerin “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler" olduğunu belirtmişti.

GENELKURMAY: DEVLETİN GİZLİ BELGELERİ

Savcı ayrıca söz konusu belgelerin gizli belgeler olup olmadığını Genelkurmay Başkanlığı’na da sordu. Eylül ayında Genelkurmay’a gönderilen yazıya cevap pazartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. TÜBİTAK’ın ardından Genelkurmay da, emekli Albay İbrahim Sezer ve bazı şüphelilerde ele geçirilen belgelerin “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler" olduğunu bildirdi.

MAĞDUR’ ASKERLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Öte yandan soruşturma kapsamında Savcı Seçen’in talimatı ile Merkez Komutanlığı’nda 180 askerin “mağdur" sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi. İfadeleri alınan askerlerin hiçbirinin şikayetçi olmadığı kaydedildi.

FUHUŞ İDDİALARINA GÖREVSİZLİK

Soruşturma savcısı Fikret Seçen, şantaj amaçlı kurulan fuhuş çetesinde ‘devletin güvenliğine ilişkin gizili belgeler, şifreli CD’ler’ ele geçirilince, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Savcı Seçen, soruşturmanın “fuhuş" boyutuyla ilgili görevsizlik kararı verdi. Soruşturmanın ele geçirilen gizli belgeler ile ‘asker ve bürokratlara şantaj’ boyutuyla yürütüleceği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89