• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Genelkurmay, Saldıray Berk'i temize çıkardı

Genelkurmay, Saldıray Berk'i temize çıkardı
Genelkurmay, eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’le ilgi hazırladığı raporda, “İddialar hiçbir belgeye dayanmayan kişisel ve farazi değerlendirmedir” dedi.

Genelkurmay’ın, “Ergenekon”a bağlı olarak faaliyet gösterdiği öne sürülen eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’le ilgi hazırladığı raporda, “İddialar hiçbir belgeye dayanmayan kişisel ve farazi değerlendirmedir” denildi.

 NTV, Genelkurmay Başkanlığı’nın Erzurum’daki “Ergenekon” soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi olan eski Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'le ilgili soruşturma dosyasına ulaştı.

Ekleriyle birlikte yaklaşık 500 sayfalık raporun altında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun imzası var.

Raporun konusu, dönemin Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in Erzurum ve Erzincan'da “Ergenekon” terör örgütene bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddiası.

Orgeneral Berk, bu iddia nedeniyle Erzurum Özel Yetkili Savcılığı’nın hazırladığı iddianamade bir numaralı sanık konumunda bulunuyor.

CEYLANOĞLU’NUN İMZASI VAR

Genelkurmay Başkanlığı, iddiaları araştırmak üzere özel bir soruşturma heyeti oluşturdu. Heyetin başına Orgeneral Erdal Ceylanoğlu getirildi.

Heyet, Orgeneral Saldıray Berk' le birlikte 10 general, 16 subay, 2 astsubay ve bir uzman erbaşın ifadesine başvurdu. Yüzlerce belgeyi inceledi.

SEMİNERDE SADECE PKK KONUŞULDU’

Raporda, araştırılan ilk konu Saldıray Berk'in “seminer” adı altında darbe toplantıları yaptığı, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek' in de bu toplantılarda katıldığı iddiasıydı.

Rapor, 3. Ordu’da Kara Kuvvetleri planmasına uygun olarak seminer düzenlendiğini, ancak konusunun PKK ile mücadele olduğunu vurguluyor.

Seminere katılan 17 askeri personelin de seminerde PKK dışında hiçbir konunun konuşulmadığı bilgisini verdiği kaydediliyor.

'ÇİÇEK ERZİNCAN’A GELMEDİ'

Albay Dursun Çiçek'in ise seminere katılmadığı gibi kesinlikle Erzincan'a gelmediği vurgulanıyor.

KONVOY GEÇİŞİ

Heyet, Saldıray Berk'in Erzurum'daki savcılara gözdağı vermek amacıyla şehir merkezinde askeri konvoy geçişi planladığı iddiasını da araştırdı.

Söz konusu konvoyun, kış tatbikatı çerçevesinde planlı bir faaliyet olduğunu dikkat çekilen raporda, "Konvoyun savcıya gözdağı olarak yansıtılması, bir kısım medya tarafından kurgulanan gündem yaratma amaçlı maksatlı bir çarpıtmadır" deniliyor.

YASADIŞI İŞ YOK’

Raporun sonuç bölümünde ise savcının Saldıray Berk hakkında öne sürdüğü iddialarla ilgili hiçbir bilgi, belge, hazırlık ve uygulamaya rastlanılmadığına dikkat çekiliyor.

Raporda, "Orgeneral Berk' in silahlı terör örgütüne bağlı faliyet gösterdiği iddiası belgeye dayanmayan kişisel ve farazi değerlendirmelerdir. Yasal mevzuata aykırı hiçbir iş ve işleme rastlanılmamıştır" ifadesine yer veriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89