• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 13 °C

Genelkurmay karşılama için konuştu!

Genelkurmay karşılama için konuştu!
Genelkurmay, PKK'lıları karşılama görüntülerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi ve ülkeyi kutuplaşmaya sokacak davranışlardan kaçınılmasını istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lıları karşılama görüntülerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi ve ülkeyi kutuplaşmaya sokacak davranışlardan kaçınılmasını istedi. Askerin açıklamasındaki dikkat çekici bir ifade de, "Demokrasiler savunmasız rejimler değildir" oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Genelkurmay karargahındaki haftalık basını bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, "19 Ekim günü ve müteakip günlerde yaşanan olayların hiçbir şekilde kabul edilmesinin mümkün olmadığını" bildirdi.

19 Ekim'de PKK'lılar sınırdan giriş yapmıştı.

Ülkeyi kutuplaşmaya, ayrışmaya ve çatışma ortamına çekebilecek tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Tümgeneral Güler, "Demokrasiler savunmasız rejimler değildir. Gelişmeler azim ve kararlılığımızı etkileyemez" karşılığını verdi.

Tümgeneral Güler, dönenler arasındaki erkeklerin askerlik durumlarının Milli Savunma Bakanlığı ve Asker Alma Dairesi (ASAL) tarafından incelenmeye başlandığını da bildirdi.

Tümgeneral Güler, bölücü terör örgütüne katılımların önlenmesi ve örgütten kopmaların sağlanmasının terörle mücadelenin temel esaslarından olduğunu ifade etti.

Teslim olan erkek PKK üyelerinin askerlik durumu ile ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Tuğgeneral Gürak, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli incelemenin yapılacağını söyledi.

Mardin'deki katliam

Gürak, Mardin'deki Bilge köyü katliamı sonrasında, o dönemde Mardin İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Jandarma Kurmay Albay Alaaddin Katı'nın görevden alındığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Tuğgeneral Gürak, konuyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığının bir açıklama yaptığını belirtti.

Tuğgeneral Gürak, açıklamada, Kurmay Albay Katı'nın, iki yıllık sıralı hizmet garnizon süresini tamamlaması nedeniyle 21 Mayıs 2009 tarihinde yayımlanan genel atama emriyle Ankara Garnizonuna atamasının yapıldığının ve söz konusu atamanın Mardin Bilge köyünde meydana gelen "üzücü olay" ile ilgisinin bulunmadığının ifade edildiğini kaydetti.

Suriye ile ilişkiler

Türkiye ile Suriye arasında yapılan ve yapılması planlanan tatbikatlarla ilgili bir soru üzerine Tuğgeneral Gürak, 2009 yılı içerisinde Türkiye-Suriye Sınır Birlikleri Değişim Tatbikatı'nın 27-29 Nisan 2009 tarihleri arasında yapıldığını hatırlatarak, iki ülke kara kuvvetleri arasında ilk kez gerçekleştirilen bu tatbikata, Türkiye ve Suriye'den yaklaşık 40 kişilik birer hudut takımının katıldığını ifade etti.

Bir diğer tatbikatın Türkiye-Suriye Birleşik Doğal Afetler Arama Kurtarma Tatbikatı olduğunu dile getiren Tuğgeneral Gürak, 5-9 Ekim 2009 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da yapıldığını kaydetti.

İki ülke doğal afet arama kurtarma unsurları arasında ilk kez gerçekleştirilen bu tatbikata, Türkiye ve Suriye'den 6 ila 8 kişiden oluşan ikişer DAK timinin katıldığına dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, "Görüldüğü gibi Suriye ile yapılan tatbikatlar küçük çaplı tatbikatlardır. 2010-2011 yılı tatbikat esasları üzerinde çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89