• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Genelkurmay kararını verdi

Genelkurmay kararını verdi
Eski İstanbul Boğaz Komutanı emekli Tümamiral İlker Güven ve eşi Sunahanım Güven'in boşanma davası sürerken, Genelkurmay Güven'le ilgili kararını açıkladı.

Eski İstanbul Boğaz Komutanı emekli Tümamiral İlker Güven ve eşi Sunahanım Güven'in boşanma davası sürerken, Genelkurmay Başkanlığı Tümamiral Güven'le ilgili kararını açıkladı.

Sunahanım Güven, "Kocam bir bavul gizli askeri belgeyi sattı. Evdeki 5-6 çantada 5 milyon doları vardı" ifadeleriyle eşine köstebek suçlaması yöneltmiş ve Tümamiral İlker Güven'i Genelkurmay Başkanı'na şikayet etmişti.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, 4 sayfalık kararında ifadelerin medyaya yansır yansımaz, bir gün sonra (15 Nisan 2010) soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

İlker Güven, ifadesinde eşi Sunahanım Güven'in iddialarının doğru olmadığını, kendisine iftira atıldığını beyan etti, eşinin ismini kullanarak bazı çıkar girişimleri ile şeref ve haysiyetine dokunan davranışlarda bulunduğunu öğrenmesinin ardından boşanma davası açtığını anlattı.

Genelkurmay, Sunahanım Güven ile emekli Oramiraller Özden Örnek ve Metin Ataç, emekli Orgeneraller İsmail Koçman, Necdet Timur, Çevik Bir ve Oramiral Emin Murat Bilgel'in de arasında bulunduğu bazı kişilerin ''tanık'' sıfatıyla ifadelerini aldı.

Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, Sunahanım Güven'in ibraz ettiği ve bazılarının üzerinde İlker Güven'in parmak izi ve yazı örnekleri bulunan belgelerin ''devletin güvenliğine ilişkin belgeler'' kapsamında olmadığını belirledi. Kararda, ''Nitekim söz konusu belgeler şüphelinin eşi tarafından Genelkurmay İstihbarat Başkanlığına ibraz edildiğinde, istihbarı nitelik taşımadığı, Sunahanım Güven tarafından dile getirilen hususlarla ilgili herhangi bir kanıt olmadığı için görüşmenin tamamen boşanma davasında yarar sağlamak amacına matuf olduğu ve herhangi bir işlem yapmaya gerek olmadığı değerlendirilmiştir'' denildi.

İlker Güven ve ailesinin menkul ve gayrimenkul kayıtlarıyla banka hesap hareketlerinde Sunahanım Güven'in beyanlarını doğrulayıcı bulguya ulaşılamadığı belirtilen kararda, şu ifadeler kullanıldı:

"Bütün bilgi ve belgeler değerlendirildiğinde Sunahanım Güven'in beyanları dışında, İlker Güven'in para karşılığı bazı askeri bilgi ve belgeleri sivil şahıslara verdiği, devletin güvenliğine ilişkin belgeyi temin ettiği, bulunduğu yerden aldığı, başka bir yerde kullandığı konusunda herhangi bir delil bulunmadığına karar verildi."

Kararda, şöyle denildi:

''Şüpheli (İlker Güven) ile eşi arasındaki boşanma davası açılmasından sonraki süreçte meydana gelen olaylar göz önüne alındığında, Sunahanım Güven'in bu süreç ve bu süreçte meydana gelen olaylar nedeniyle soruşturma emri verilmesine konu olan beyanlarda bulunmuş olabileceği, Sunahanım Güven'in başka herhangi bir delil ile desteklenmeyen beyanının tek başına başka bir araştırma işlemi yapılmasına ve şüpheli hakkında soruşturma emri verilen suçtan kamu davası açılmasına yeterli olmadığı kanaatine varıldığından, emekli Tümamiral İlker Güven hakkında, soruşturma emrine konu suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.''

KOCASINA 100 METREDEN FAZLA YAKLAŞMASI YASAK

Uzun süre gündemde kalan boşanma davasında yaşanan bazı gelişmeler şöyleydi:

Sunahanım Güven'in kocasına 100 metreden fazla yaklaşması yasaklandı.

Tümamiral Güven Genelkurmay Başkanı'na mektup yazarak eşinin orduevlerine sokulmamasını istedi.

Sunahanım Güven, SS Gültan Arsa ve Yapı Kooperatifi üyelerine gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı: Ankara'nın elit bir semtindeki tripleks bir villada, şu an kooperatifin avukatlığını yapan F.O.Ç. ile yaşamaktadır. Bildiğim kadarıyla F.O.Ç. halen evli birisi.

Sunahanım Güven, 4 Kasım günü görülen duruşmanın çıkışında eşinin Kadıköy'de sokak ortasında kendisini dövdüğünü söyleyerek iki tanık gösterdi.

Bunun üzerine İlker Güven, gazeteye ilan vererek kavgayı görenlerin kendisine ulaşmasını istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89