• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Gemiden ateş açıldığı doğru değil

Gemiden ateş açıldığı doğru değil
Alman Sol Parti eski Federal Milletvekili Norman Paech, gemiden İsrail birliklerine yönelik ateş açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Baskına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan Alman Sol Parti eski Federal Milletvekili Norman Paech, gemiden İsrail birliklerine yönelik ateş açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Saat 04:30 sularında İsrail botlarının sesini duyduklarını ve 10 dakika sonra da gaz bombalarının geminin güvertesine atıldığını anlatan Paech, ardından da helikopterlerden İsrail askerlerinin gemiye indiklerini söyledi; "Askerlerin hepsi maskeli ve ellerinde ağır silahlar vardı" dedi.

"Kadınlar ve çocuklar en alt kattaydı, bizlerse üst katlardaydık o yüzden tüm olanları gördük" diyen eski Federal Milletvekili, 3 İsrail askerinin hafif şekilde yaralandığını gördüğünü buna karşılık ondan fazla sivilin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığını belirtti.

Olayları bir kameraya kayıt ettiğini, ancak kameraya İsrail askerleri tarafından el konulduğunu ifade eden Paech, "Gemide hiçbir zaman bıçak görmedim. Sadece saldırı sırasında askerlere karşı iki sopanın kullanıldığını gördüm. Başka bir şey de yoktu. Demir sopalar görmedim. Askerlere karşı baltaların kullanıldığı iddiası doğru değil" dedi.

İsrail askerlerinin ölçüsüz güç kullandığını belirten Paech, "haydutların eline düştüklerini, İsrail'in savaş suçu işlediğini" ifade etti.

"Kendimizi savaşta hissettik"

Gemide bulunan Alman Sol Parti Federal Meclis üyesi Inge Höger ise, "kendilerini savaşta ve rehin alınmış hissettiklerini" söyledi.

Yeniden Almanya'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Höger, "Kolay değildi. Biz önce Chellenger 1 gemisinde bulunuyorduk. Bu gemi arızalandıktan sonra Türk sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 'Marmara' gemisine geçtik ve İsrail'in saldırısını yaşadık. Kendimizi savaşta ve rehin alınmış hissettik. Bu, Gazze'ye uygulanan abluka gibi insan haklarına aykırı" dedi.

Milletvekili oldukları için dönebildiklerini kaydeden Höger, "Diğerleri cezaevinde ve onlar için ne yapılacağını bilmiyoruz. Hepimiz barışçıl bir şekilde Gazze'ye insani yardım götürmek istiyorduk. Hiç kimsede silah yoktu" diye konuştu.

Saldırı olduğu sırada kadınların geminin alt katındaki bölümde bulunduklarını ifade eden Höger, askerlerin tüm bavulları açtıklarını, ellerinin kelepçelendiğini, tüm eşyanın yerlere dağıtıldığını ve akşama kadar hiç hareket etmeden bütün günü oturarak geçirdiklerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89