• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Gazze kucaklaşması!

Gazze kucaklaşması!
Filistin Konvoyu tüm engellemelere rağmen Gazze'ye ulaştı. Konvoyu Refah sınır kapısında aralarında bakanların da olduğu binlerce Filistinli sevinç gözyaşları ile karşıladı.

1 aydır yollarda olan Filistin Konvoyu tüm engellemelere rağmen Gazze'ye ulaştı. Konvoyu Refah sınır kapısında aralarında bakanların da olduğu binlerce Filistinli sevinç gözyaşları ile karşıladı

Aylardır devam eden İsrail ablukasını delmeyi amaçlayan 'Filistin'e Yol Açık' konvoyu dün akşam Gazze'ye girdi. Konvoydaki Filistin gönüllerini binlerce Gazzeli coşkuyla karşıladı. Londra'dan 1 ay önce yola çıkan Filistin Konvoyu tüm engellemelere rağmen dün Ariş Limanı'ndan 20'şer araçlık konvoylar halinde ayrılarak Gazze'ye girdi.

10090

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER

Refah sınır kapısından girişi yapan 155 araçlık konvoyu Gazze halkı çiçeklerle karşılarken,Hamas'ın Gazze'deki üst düzey yöneticileri de karşılama töreninde hazır bulundu. Bazı Filistinliler konvoydakilerle tek tek kucaklaşarak sevinç gözyaşları döktü. Konvoy daha sonra şehir merkezine doğru yola koyuldu. Yollara dökülen Gazze halkı büyük bir coşku ile konvoya eşlik etti. Şehir merkezinde konvoy için binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi. Törende Hüsnü Mübarek yönetimindeki Mısır yönetimi ve İsrail aleyhine de atılan sloganlar hiç susmadı.

DAVOS'U HALA UNUTMADIK

10091

Refah sınır kapısını ilk geçen isimler arasında olan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile AK Parti Milletvekilleri Mehmet Hıdır Nil, Seracettin Karayağız, Cemal Yılmaz Demir ve Hüsnü Tuna, Gazze'deki fiili yönetimin Başbakanı İsmail Haniye ile görüştü. Haniye, görüşmede yaptığı konuşmada, milletvekillerini Gazze'de görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'dan övgüyle bahsetti. Haniye, 'İsrail'in saldırılarına ve ablukasına karşı, Başbakan Erdoğan'ın cesur çıkışı, Davos'taki duruşu hala hafızalarımızda' dedi.

TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Konvoyun yolculuğunu başından beri takip ettiklerini, karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları gördüklerini anlatan Haniye, Gazze'ye ulaşan milletvekillerini 'gerçek kahramanlar' olarak nitelendirdi. Haniye, Filistin davasına verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile Filistin halkına destek veren Türk halkına teşekkür etti. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ise Gazze'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Mercan “1,5 milyon Filistinli kuşatma altında ve zor koşullar altında yaşıyor. Burada tam bir insanlık dramı var. Bu kabul edilebilir bir durum değil”dedi. Bu arada Mısırlı yetkililer konvoyun Gazze'de 48 saat kalmasına izin verileceğini belirtmişlerdi. Ancak, konvoyun Gazze'de ne kadar kalacağı henüz netleşmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89