• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Gazeteciler de 'Ez li virim' dedi

Gazeteciler de 'Ez li virim' dedi
36’sı tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı Türkiye’nin en büyük gazeteciler davası İstanbul Çağlayan’da başladı.

Dicle Haber Ajansı, Özgür Gündem gazetesi ve ANF çalışanlarının çoğunlukta olduğu 36’sı tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı Türkiye’nin en büyük gazeteciler davası İstanbul Çağlayan’da başladı. Salona alkış ve sloganlar eşliğinde giren tutuklu gazeteciler, Mahkeme Heyeti tarafından bir süre sonra duruşma salonundan çıkarıldı.

Tutsak gazetecilerin yakınlarının yanısıra, duruşma öncesi özgür basın emekçilerine destek için DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Mülkiye Birtane, Hasip Kaplan, Halil Aksoy, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in aralarında bulunduğu yüzlerce kişi adliye önüne geldi.

40375

Gazeteciler Yıldırım Türker, Ahmet Şık, Nuray Mert gibi gazeteciler de meslektaşlarına destek için oradaydı.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Almanya’dan davayı izlemek üzere gelen heyetin açıklaması ardından kitle duruşma salonuna alındı.

Kalabalık nedeniyle duruşma salonuna girişte izdiham yaşandı. Tutsak gazetecilerin aileleri ise salonun darlığı nedeniyle feragat edip once gazeteci ve heyetlerin duruşma salonuna girmesine izin verdi.

Tutuklu gazetecilerin salona getirildiği sırada alkışlar ve sloganlar yükseldi. Duruşma salonunun küçüklüğü nedeniyle, mahkeme heyeti gazetecileri savunan çok sayıda avukatın, izleyici bölümüne geçmesini istedi. Avukatların bunu reddetmesi üzerine, mahkeme heyeti salonun boşaltılması talimatını verdi.

Tutuklu gazeteciler de zafer işaretleri ve sloganlarla uygulamayı protesto etti. 

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 36'sı tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı davanın ilk duruşması sabah yaşanan krizin ardından saat 13.00'a ertelenmişti. Dava gazetecilerin, kimlik tespiti ile başladı. Mahkeme başkanı kimlik tespiti yaparken, tutuklu gazeteciler, "Ez li virim" diye yanıt verdi. Davada tutuksuz yargılanan gazetecilerin de "Ez li virim" şeklindeki yanıtlarına Mahkeme başkanı önce anlamıyorum şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanının bunun ardından hazır oldukları görüldü demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Gazetecilere'özgürlük' istendi

Öte yandan Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından yargılanan gazeteciler için İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. 44 gazetecinin yargılandığı davaya ilişkin konuşan GÖP Dönem Başkanı Kadri Göksel, hükümetin hoşlanmadığı gazetecileri suçlamak için "terörist" kavramını kullandığını belirterek, gazetecilere yönelik baskılara dikkat çekti. Göksel, basın özgürlüğünün sadece basının değil tüm toplumun özgürlüğü olduğunu belirti. Halkın haber alma hakkının elinden alındığını belirten Göksel, tüm gazetecilere özgürlük istedi. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89