• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Gazeteci boğazına bıçak dayadı!

Gazeteci boğazına bıçak dayadı!
Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi, bir grup kadın sivil toplum örgütüyle TBMM önünde eylem yaptı.

Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi, bir grup kadın sivil toplum örgütüyle TBMM önünde eylem yaptı. Kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek isteyen grup üyelerinden bazıları kendini bileklerinden zincirledi. Mengi de temsili olarak boğazına bıçak dayadı.

Ellerinde ''Tecavüze müebbet hapis istiyoruz'', ''Meclis'te konuşacak kadın istiyoruz'', ''Kadın ve çocuk saldırılarını kim önleyecek?'', ''Yurdumuz Anadolu, Meclisimiz Babadolu'', ''Şiddet değil kadın katliamı'', ''Tacize karşı susmadık, susmayacağız'' dövizleriyle TBMM Çankaya kapısında toplanan kadınlar, Meclis'in kadını ve çocukları koruyan yasayı bir an önce çıkarmasını istediler.

Bazılarının kendini bileklerinden zincirlediği eylemde, kadınlar ''Bu çocukların hayatının yanmasına, cehennemi yaşamalarına göz yumuyoruz. Bu çocuklar yanıyorlar'' diyerek oyuncak bebek yaktı. Ardından Meclis'e yürümek isteyen kadınlara polis barikat kurarak engel oldu.

Burada basın açıklaması yapan gazeteci-yazar Ruhat Mengi, Türkiye'de çocukların ve kadınların şiddete ve tecavüze uğradığını, hayatlarının katledildiğini söyledi. Bütün kadınların, gazetecilerin, milletvekillerinin bu konuyu ele alarak kadına ve çocuğa yönelik şiddeti ve tecavüzü önlemelerini isteyen Mengi, ''Çocuklara tecavüz edenlerin ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve tecavüzü önleyici yasalar TBMM'den geçene kadar mücadele edeceğiz. Tecavüzcüler, katiller serbest bırakılıyor. Katiller dışarıda, gazeteciler içeride, ondan sonra ileri demokrasiyi anlatıyorlar Avrupa'ya'' diye konuştu.

Mengi, tecavüzlere karşı idam cezasının da geri getirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve tecavüzü önleyecek iradeyi TBMM'de göremediklerini savunarak, ''Türkiye'de kanayan bir yara var. Pansuman, ilaç var ama bunu hekim kullanıp tedavi etmiyor'' dedi.

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ise ''Ayşe Paşalı cinayeti''ni gönüllü olarak takip ettiğini belirterek, mahkemeden örnek bir kararın hala çıkmadığını ileri sürdü. Meclis'in yeni dönemde kadınları ve çocukları koruyacak yasayı çıkarması gerektiğini belirten Kendirci, yasaların çıkarılması konusundaki iradenin bir an önce gösterilmesini istedi.

Açıklamanın ardından, oturma eylemi yapan kadınlar, boğazlarına temsili bıçak dayayarak, kırmızıya boyadıkları peçeteleri boyunlarına koydu.

Oturma eylemini sonlandıran kadınlar, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan ve Numune Hastanesinde tedavi gören Behice Ç'yi ziyarete gitti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89