• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
Gazeteci Ayşenur Arslan, hakkındaki davaya katılmadığı gerekçesi ile Eskişehir'de gözaltına alındı, serbest bırakılan Arslan yarın ifadesini verecek.

Gazeteci Ayşenur Arslan, gözaltına alındığı haberleri üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yaptı. Açıklamada, bir dava nedeniyle Arslan'a tebligat yapıldığını kaydedildi.

Halk TV'nin haberine göre Arslan hakkında Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı. Gazeteci Arslan bir imza günü icin gittiği Eskişehir’de gözaltına alındı. Konuyla ilgili açılama yapan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, gözaltı işlemi olmadığını, polislerin Arslan’a tebligat yaptığını aktardı.

ARSLAN: GÖZALTI İŞLEMİM SONA ERDİ

Gözaltından bir kaç saat sonra Halk TV canlı yayınına bağlanan Ayşenur Arslan, “Şu anda ben oteldeyim bir problem yok. Gözaltı işlemi sona erdi, yarın ifade vermeye gideceğim. Eskişehir Belediyesi, avukatlar, milletvekilleri, CHP Genel Merkezi hakikaten alarma geçtiler ve ellerinden geleni yapıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç de "Gözaltına almadan tebligat da yapılabilirdi. Türk medyasının ablasının bu şekilde gözaltına alınması artık ayıp. Saygıdeğer bir gazeteci" ifadelerini kullandı.

"KONU HAKKINDA HİÇBİR BİLGİM YOK"

AA'nın haberine göre, "Halkı, kin nefret ve suça teşvik" etme suçundan hakkında 40. Asliye Ceza Mahkemesince dava açıldığını ve bundan haberinin olmadığını aktaran Arslan, şunları söyledi:

"Konu hakkında hiçbir bilgim yok. Emniyete gidip ifade vereceğim, ondan sonra sorun çözülmüş olacak. Bir prosedür varmış, bunun yerine getirilmesi gerek. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısının bu konuda herhangi bir dahli yok. Herhangi bir gözaltı emri, talimatı vermiş değil. Tamamen otomatik olarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaram otelin sistemine girilince arandığım ortaya çıktı."

"GÖZALTI DEĞİL TEBLİGAT"

Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Arslan’ın gözaltına alınmadığı, tebligat yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Gazeteci Ayşenur Uyanık Arslan'ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığına dair aslı olmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Emniyet güçlerimiz tarafından 22.03.2019 günü saat: 19:00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89