• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Garipoğlu'nun avukatı: "Suçlamaları kabul etti"

Garipoğlu'nun avukatı: "Suçlamaları kabul etti"
Katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, müvekkilinin, hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini ve pişman olduğunu söylediğini belirtti

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, müvekkilinin, hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini ve pişman olduğunu söylediğini belirtti.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Kaya, tutuklanan Cem Garipoğlu'nun sevk maddesinin, TCK'nın 82/1 a, b ve e bentleri (tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişilere karşı kasten adam öldürme) olduğunu belirtti.

Müvekkilinin savcılıkta susma hakkını kullanmadığını dile getiren Kaya, Cem Garipoğlu'nun sorguda çok güzel cevaplar verdiğini kaydetti.

Kaya, "Suçlamaları kabul etti. Pişman olduğunu söyledi. Her savunmasında (keşke ben bin kere ölseydim) dedi" şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu'nun teslim sonrası hiç uyumadığını ifade eden Kaya, zanlının fiziki bir rahatsızlığı bulunmadığını, ancak yorgun olduğunu söyledi.

Avukat Kaya, iddianamenin henüz hazırlanmadığını da dile getirdi.

Cinayet nedeniyle ilgili de Kaya, bunu açıklaması durumunda dosyadaki ifadeleri ifşa etmiş olacağını, bunun da usule uygun olmayacağını kaydetti.

Kaya, soruşturmada kısıtlılık kararı bulunduğunu ifade ederek, aynı zamanda sorgusu yapılan kişinin de bir çocuk olduğunu vurguladı.

Cem Garipoğlu'nun ikna edilerek mi teslim edildiğinin sorulması üzerine de avukat Kaya, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını söyledi.

Garipoğlu'nun ürpertici ifadeleri

Cem Garipoğlu, Gülhane'deki İstanbul Çocuk Mahkemesi'nde dün psikologlar ve avukatları eşliğinde iki savcı tarafından yaklaşık yedi saat sorgulandı.

Cem Garipoğlu, kafasını toparlayamadığını belirtmesi nedeniyle sorguya sık sık ara verildi. Yorgun olduğunu ifade eden Cem Garipoğlu, sık sık sinir krizi geçirdi.

Cem Garipoğlu olay günü kız arkadaşı Münevver Karabulut ile Bahçeşehir'deki evlerine geldiklerini Münevver mutfaktayken cep telefonundaki mesajlarına baktığını, gördüğü mesajlar üzerine de tartışmaya başladıklarını anlattı.

Cem Garipoğlu mutfaktan aldığı bıçakla Münevver Karabulut'u bıçakladığını söyledi.

Testereyle ilgili sorular üzerine ise gerisini hatırlamadığını, valize sığmadığı için testereyle kestiğini ifade etti.

Cem Garipoğlu, cinayeti tek başına işlediğini de öne sürdü. Peki neden babasının üç gömleğinde kan vardı? Cem Garipoğlu, "Temizlemek için elime ne geçtiyse kullandım. Gömleklere de kan o zaman bulaştı" dedi.

Garipoğlu, cesedi attıktan sonra tekrar eve döndüğünü, annesinin yerdeki lekeleri sorması üzerine kusmuk olduğunu söyleyip birlikte temizlediklerini anlattı.

Cem Garipoğlu, nerede kaldığıyla ilgili soruları da olaydan sonra tanımadığı biri tarafından üç-dört saat süren bir yolculuk sonunda bir eve götürüldüğünü, yemekleri de kendisini götüren bu kişinin 15 günde bir getirdiği şeklinde yanıtladı.

Cem Garipoğlu daha önce MSN kayıtlarında "Önce sana sarılırım. Başlarım sıkmaya boğana kadar" şeklindeki yazışmaları ile ilgili sorulara da "Şaka yaptım" diye cevap verdi.

Cem Garipoğlu, Münevver ile ciddi bir ilişki içinde olduğunu, pişman olduğunu ve basında yansıtıldığı şeklinde biri olmadığını da söyledi.

Cem Garipoğlu, sahte nüfus cüzdanı ile ilgili soruya da, barlara girebilmek için kendisinin yaptığını ifade etti.

Savcıların uyuşturucu kullanıp kullanmadığı şeklindeki sorularına "Kullanmadım" diye yanıt veren Cem Garipoğlu, ailesinden uzak olmasının da kendisinde herhangi bir olumsuzluk yaratmadığını, herhangi bir ruhsal bunalımı olmadığını belirtti.

Olayın vahametiyle ilgili olarak herhangi bir cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı da sorulan Garipoğlu, daha önce böyle bir olaya maruz kalmadığını belirtti.

Daha önce neden teslim olmadığı şeklindeki soruya ise, korktuğu için teslim olmadığını söyledi.

Cem Garipoğlu, sorgusunun ardından tasarlayarak canavarca hisle ve çocuğa karşı adam öldürmek suçundan mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89