• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Futbol diplomasisinin dünya kupası finali

Futbol diplomasisinin dünya kupası finali
Çetin pazarlıkların ardından Türkiye ve Ermenistan tarafından Zürih’te atılan imzalar, dünyada büyük yankı buldu.

“Futbol diplomasisinin dünya kupası finali” ne benzetilen anlaşma töreni için ABD Dışişleri Bakanı Clinton’un “Son dakika ihtilafı gidermek için iki cebi aynı anda kullanmak zorunda kaldığı”na dikkat çekilirken “Tarihi düşmanlığı gömen anlaşma”, “Barış imzalandı ama tehlikeler hala mevcuttur”, “Belirsizlik son dakika kadar sürdü”, “Protokoller, büyük güçlerin önünde imzalandı”, “Clinton yoğun görüşmeler yapmak zorunda kaldı” gibi yorumlar yapıldı.

FT: BARIŞ İMZALANDI AMA TEHLİKELER HALA MEVCUT

“Ermenistan ve Türkiye barışa imza attı ama önlerinde tehlikeler hala mevcuttur. Anlaşma son dakika engelden sonra sağlandı.”

BBC: PROTOKOLLER, BÜYÜK GÜÇLERİN ÖNÜNDE İMZALANDI

“Ermenistan ve Türkiye ilişkilerini normalleştiriyor. İki ülke protokollere, büyük güçlerin dikkatli gözleri önünde imza attı. Her ikisinin yeni bir sayfa açılmasında çıkarı var. Clinton (ABD Dışişleri Bakanı) için test oldu.”

5588

TIMES: FUTBOL DİPLOMASİSİNİN DÜNYA KUPASI FİNALİ

“Futbol diplomasisi, Ermenistan ve Türkiye arasında anlaşma yapılmasını sağladı. Futbol diplomasinin Dünya Kupası finali gibi.”

OBSERVER: CLINTON YOĞUN GÖRÜŞMELER YAPMA ZORUNDA KALDI

“Anlaşmanın uygulanmasının yolundaki çok sayıda tehlikenin bir göstergesi olarak törende, açıklamalardaki ifadelere ilişkin son dakika ihtilaf nedeniyle üç saatlık bir gecikme yaşandı. Bu da Hillary Clinton’u, mutabakatı kurtarmak için yoğun görüşmeleri yapmaya mecbur etti.”

NYT: CLINTON İKİ CEBİ KULLANARAK ANLAŞMAZLIĞA ÇÖZMEYE ÇALIŞTI

-“Son dakikaki ihtilaf, (ABD) Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un anlaşmayı kurtarma yönelik hummalı çabaları yapmasına neden oldu. Sayın Clinton, aynı anda iki cebi kullanarak anlaşmazlıkları çözmeye çalıştı.”

5589

LA TIMES: CLINTON SON DAKİKA ENGELİ KALDIRMAYA YARDIM ETTİ

“Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, tarihi anlaşma konusunda iki ülkeye son dakika engeli ortadan kaldırmaya yardımcı oldu.”

WSJ: TÜRKİYE VE ERMENİSTAN SINIRI AÇACAK

-Türkiye ve Ermenistan bir asırlık düşmanlıktan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasını öngören anlaşmayı imzaladı. ABD Dışişleri Bakanı, tarafları son dakika engeli bertaraf etmeye yardım etti.”

LE FIGARO: TÜRKİYE İLE ERMENİSTAN ARASINDA TARİHİ ANLAŞMA

“Türkiye ile Ermenistan arasında tarihi anlaşma. Bir asır süren düşmanlık ve son dakika gecikmenin ardından iki ülke, diplomatik ilişkileri kurmaya ve ortak sınırı açmaya angaje oldu.”

LE MONDE: BELİRSİZLİK SON DAKİKA KADAR HAKİM OLDU

“Türkiye ile Ermenistan cumartesi günü Zürih’te, tarihi anlaşmalara imza attılar. Belirsizlik son dakika kadar hakim oldu. İmza, ‘son dakika ortaya çıkan bir zorluk’ nedeniyle üç saate yakın bir süre ertelendi.”

LIBERATION: BARIŞMA HER İKİ ÜLKE İÇİN KAZANÇ

“İki ülke cumartesi Zürih’te tarihi anlaşmaları imzaladı. Barışma her iki ülkeye ancak kazanç sağlar: Türkiye için AB ile müzakerelerde ilerleme, Ermenistan için izolasyondan çıkmak.”

EL PAIS: 100 YILLIK DÜŞMANLIĞA SON VERDİLER

“Türkiye ve Ermenistan Zürih’te, birinci dünya savaşı sırasında Osmanlı kuvvetlerinin ellerince Ermenlerin katledilmesinin tetiklediği bir asırlık düşmanlığı sona erdirmek için tarihi bir anlaşmaya imza attı.”

EL MUNDO: TARİHİ DÜŞMANLIĞI GÖMEN ANLAŞMA İMZALANDI

“Türkiye ve Ermenistan tarihi düşmanlığı gömen bir anlaşmayı imzaladı. Türkiye ve Ermenistan cumartesi günü, on yıllarca devam eden konfrontasyonu çözmeye yönelik tarihi bir adım attı.”

DEUTSCHE WELLE: CLINTON TARAFLARI BİRARAYA GETİRMEYİ BAŞARDI

“Zürih’te tarihi bir anlaşma imzalandı. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, imza töreninde hiçbir açıklamanın okunmamasına yol açan uzlaşı ile tarafları biraraya getirmeyi başardı.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89