• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Furkan'ın son satırları!

Furkan'ın son satırları!
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Kayserili lise öğrencisi Furkan Doğan'ın özel eşyaları ve not defteri ailesine teslim edildi.

Furkan'ın not defterine düştüğü son satırlar, 'Şehadet şerbetine son saatler. Var mı daha güzel şey? Varsa o da sadece annemdir ama ondan ben de emin değilim. İkisinin kıyası çok zor. Şehadet mi annem mi? Salon boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı' oldu.

Furkan'ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, oğlunun özel eşyaları ile not defterini, İHH yöneticilerinin kendilerine teslim ettiğini belirterek, 'Oğlumun eşyalarını annesi odasına koydu. Not defterine de ben şöyle bir baktım, ancak tam incelemedim' dedi.

İHH yöneticileri de Furkan'ın not defteri ile eşyalarının ailesine teslim edildiğini, not defterinde herhangi bir karalama ya da yırtılma olmadığını, sağlam bir şekilde aldıkları defteri, ailesine ulaştırdıklarını bildirdi.

Furkan'ın not defterine yazdığı son satırları, İHH'nın internet sayfasında, Furkan için hazırlanan slayt gösterisinde ve Furkan'ın fotoğrafının bulunduğu kartlarda da yer aldı.

Yolculuğa çıkmadan önce, geziyle ilgili notlarını yazmak için yanına kağıt ve kalem alan Furkan'ın yazdığı son satırlar ise saldırıyı ve o an içinde bulunduğu duyguları şöyle özetlemiş:

'Şehadet şerbetine son saatler. Var mı daha güzel şey? Varsa o da sadece annemdir ama ondan ben de emin değilim. İkisinin kıyası çok zor. Şehadet mi annem mi? Salon boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı.'

'PEYGAMBER DE GEMİDE OLURDU'

Furkan'ın ailesine başsağlığı dilemek için İstanbul'dan Kayseri'ye gelen ilahiyatçı ve imam-hatip Ömer Döngeloğlu, 'Peygamberimiz eğer bu çağda yaşasaydı, inanıyorum ki O da Mavi Marmara gemisinin güvertesinde olurdu' dedi.

Döngeloğlu, kendisinin de bir İHH gönüllüsü olduğunu ve yardım gemilerinde bulunamamaktan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

'Benim Gazzeli Ayşe kardeşimin evi yıkılmış, yıkıntılar arasında dua ederken, bizden yardım bekliyor. Bizler, ciltlerce kitap okumuş adamlar, ağzı laf yapıp konuşan alim geçinenler, rahat minderlerde oturdu da Ayşe'nin yardımına koşmadı. Ancak dünyanın neresinde olursa olsun, zulüm gören mazlumlara, 'Müslümanım' diyen herkes koşmalı, yardım etmeli.'

İsrail'in yardım gemilerine saldırısını değerlendiren Döngeloğlu, 'Bizi hiçbir zaman ne Hamas'a ne de El Fetih'e benzetsinler. Biz hiç kimseye benzemeyiz. İsrail o kurşunu kendi vücuduna sıkmıştır. O kurşunlar, Diyarbakır'a, Ankara'ya, Siirt'e, İzmir'e, Adana'ya, İstanbul'a, Van'a, Edirne'ye sıkılmıştır. O kurşunlarla İsrail, kendi sonunu hazırlamıştır' görüşünü ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89