• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

Fransa'nın en ünlü rapçisi Müslüman oldu

Fransa'nın en ünlü rapçisi Müslüman oldu
Fransa'nın feminist şarkılarıyla tanınan ünlü rapçisi Diam's, evlenerek Müslümanlığı seçti ve tesettüre büründü.

Son aylarda çarşaf ve burkalara yasak getirmeyi planlayan Fransa, en ünlü şarkıcılarından birinin dönüşümünü konuşuyor. Şarkılarında sık sık kadın haklarını savunan 29 yaşındaki Diam's geçtiğimiz günlerde Aziz adlı bir Müslüman ile evlendi ve Müslümanlığı seçti. Tamamen islami kurallara göre de örtünen Diam's'ın, gizlice çekilmiş fotoğrafları, Paris Match dergisinde yayınlanınca, ülkede bir numaralı gündem maddesi oldu.

Sarkozy'nin bakanlarından olan Müslüman asıllı Fadela Amara, Diam's'ı eleştirirken, "Umarım yakında tekrar yolunu bulur ve o çarşafı çıkarır" ifadesini kullandı.

6457

Sarkozy'nin istediği türdeki Müslümanlardan olan Amara'nın bu çıkışı, Müslümanlarda tepki doğurdu.

Babası Kıbrıslı bir Rum olan annesi ise Fransız olan sanatçının asıl adı Mélanie Georgiades. Ancak o Diam's adıyla tanınıyor. Diam's, 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sarkozy için "Onu sağcı bir adam olarak değil, tehlike olarak görüyorum. Halkı değil sadece kendini seviyor" şeklinde açıklamasıyla dikkat çekmişti.

Paris Match, Diam's ile ilgili fotoğrafları, "Diam's yolunu arıyor" başlığıyla sundu. Fotoğraflarda, Diam's, yeni evlendiği Müslüman eşiyle birlikte bir camiden çıkarken görülüyor.

Fransız internet medyasında çıkan bazı haberlerde ise Diam's'ın yeni değil, aylar önce Müslüman olduğu, bazı gazete ve derginin bundan haberdar olduğu ama haberi yayımlamadığı öne sürüldü.

'ÇAREYİ İSLAM'DA BULDUM'

Fransa basını için Diam's'ı İslam'a girmeye iten sebeplerin neler olduğu hala gizemini korumaya devam etse de ünlü rap sanatçısının İslam'a girmesine dair ilk haberleri sızdıran Jala Dergisi geçen ayki sayısında şöyle demişti; 'Diam's son zamanlarda şöhreti ve büyük başarısı nedeniyle büyük baskılarla karşı karşıya kalmaya başlamıştı. Bu da kendisini insanlardan uzaklaşmaya ve hayatı için hakiki alternatifler aramaya itti.'

Dergi Diams'ın şu sözüne yer verdi; 'durumun ve psikolojim için doktorlarda bulamadığım çözümü dinde buldum'.

Diam's rap şarkıcılığına 1994 yılında Paris'in semtlerinden birinde bir gençlik grubunda başlamıştı. Sadece birkaç sene içinde rap sanatçısında aranan güçlü karakteri ve güçlü sesiyle Fransa'nın en ünlü bayan rap sanatçılarından birine dönüştü.

Diam's'ın İslam'a girişi, uluslararası ünlü Fransız futbolcu Frank Ribery'in Müslüman oluşu gibi özellikle 11 Eylül 2001 hadisesinin ardından Fransa basını ve siyasetinde İslam'a verilen büyük önemin ardından geldi.

Fransız istatistiklerine göre Fransa'da her sene ortalama 3500 kişi İslam'a giriyor. Resmi olmayan sayımlara göre Fransa'da İslam'a giren 50 bin kişi bulunuyor. Fransa'daki İslami Örgütler Birliği ise yeni Müslüman Fransızların sayısının daha fazla olduğunu söylüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89