• BIST 10642.6
  • Altın 4352.924
  • Dolar 40.5254
  • Euro 47.6148
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 18 °C

Fişekler çarpışmış, sekmiş, vekili bulmuş!

Fişekler çarpışmış, sekmiş, vekili bulmuş!
Batman Valiliği, BDP’li Ayla Akat Ata’nın kangren tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı olay hakkında soruşturma izni vermezken, bunu ilginç bir gerekçeye bağladı.

 Batman Valiliği: “Gaz bombası fişekleri havada çarpışıp sekmiş olabilir.”

21 Nisan 2011’de Yüksek Seçim Kurulu’nun bağımsız adaylarla ilgili kararının protesto edildiği gösteriler sırasında, BDP’li Ata bacağından gaz bombası fişeğiyle vurulmuştu. Ata aldığı yara yüzünden bacağının kesilme riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Ata’nın suç duyurusu üzerine Batmanİl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuz, ön inceleme raporu hazırladı. Yaklaşık 1 yıl süren ön inceleme raporunu değerlendiren Batman Valisi Ahmet Turhan, soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

Turhan, kararını ilginç bir gerekçeye dayandırdı. Kararda, olaylar sırasında göstericilerin polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attığı, emniyet kuvvetlerinin de kademeli olarak güç kullandığı anlatıldı. Gaz tüfekleri kullanan personelin kursa katılarak gerekli sertifikaları aldığı da hatırlatılan kararda, şu ifadelere yer verildi: “Kalabalığın tahmini olarak uzaklığına göre gaz tüfeklerinin havaya doğru belirli bir açı verilerek kullanıldığı, bahse konu gaz tüfeklerinin namlularının boru şeklinde olduğu, yiv ve set bulunmadığından nokta atışı yapılamayacağı, kullanılan mühimmat namluyu terk ettikten sonra hava şartlarına bağlı olarak sapmaların ve kullanılan gaz fişeklerinin yoğun olması sebebiyle havada çarpışmış olabileceği...”

Kararda ayrıca, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteride 1500 kadar gaz mühimmatı kullanıldığı ve olaylarda emniyet personelinden de yaralananlar bulunduğu belirtildi. Vali Turhan, “Soruşturma izni verilmemesine karar verdim” ifadesini kullandı. (Radikal)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • mehmet çelik28 Haziran 2012 Perşembe 10:04vermen şaşırtıcı olurdu

      Ne güzel gerekçe bulmuşsun. iyyiki eureka diye bağırırp sokağa fırlamamışsın buna da şükür. Havada fişekler çarpışmış! Küçük bir erkek çocuğu akrabam vardı. Erzururma tedavi için götürmüştüm. Dönüşü çocuğun çişi gelmiş banada söyleyemeemiş pantoluna kaçırmıştı. İndiğimizde toplana çocuklar gülüşmeye başladı hep birden aaaaaaaa Betto pantoluna işemiş diye bağırışınca. Betto kekeleyerek ooğlum otobüste yağmur yağıyordu.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89