• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 18 °C

Fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

Fırtına hayatı olumsuz etkiliyor
Yurdun batısında şiddetli lodos etkili oluyor. Sağanak yağış da bazı kentlerde etkisini göstermeye başladı.

Yurdun batısında şiddetli lodos etkili oluyor. Sağanak yağış da bazı kentlerde etkisini göstermeye başladı. Fırtına, birçok ilde karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açtı. Çanakkale'de karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kız çocuğu öldü.

İstanbul:

İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı iç hat deniz otobüsü ve şehir hatları seferleri ile bazı dış hat feribot seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova iç hat deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. Şehir hatlarında ise sadece Bastancı-Adalar seferleri iptal edildi.

Lodos nedeniyle saat 10.45'de yapılması beklenen Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik dış hat feribot seferleri ile 11.30'da yapılacak olan Yenikapı-Yalova, Yalova-Yenikapı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildiği bildildi. İDO'nin diğer seferlerinin sürdüğü kaydedildi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 66 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker de, gece saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel, lodos ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Sabah saatlerinde fırtınanın etkisinin azalmasıyla yerli ve yabancı bandıralı 51 şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti. 15 gemi ise hava koşullarının daha iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Fırtına ve yağmur, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Balıkçılar denize açılamazken, denizde olan balıkçılar da Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına demirledi.

Çanakkale

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde etkili olan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle sahil şeridindeki birçok iş yerine deniz suyu girdi.

Sular, belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları zarar gördü. Öte yandan, Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferlerinin dün geceden bu yana yapılamaması nedeniyle ilçe merkezinde kamyonlar uzun kuyruk oluşturdu.

Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sağlanıyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle, Çanakkale Boğazı'nı geçemeyen küçük tonajlı gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde demirledi.

Halen etkisini sürdüren lodosun saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığını ifade eden yetkililer, "Lodos Çanakkale'de daha etkili oldu. Gün içinde rüzgarın şiddetinin sürmesi bekleniyor. Gün boyu rüzgarın saatte ortalama hızı 50 kilometre olacak" dedi.

Lapseki'de karbonmonoksitten zehirlenen kız çocuğu öldü

Bu arada, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen kız çocuğu öldü, 6 kişi tedavi altına alındı.

Bursa'da lodos karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açtı

Bursa'da lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen 169 kişi hastaneye başvurdu. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen 78 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince, 91 kişi de kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.

Hastaneye başvuran vatandaşlardan ikisinin gözlem amaçlı olarak müşahede altında tutulduğu, diğerlerinin ise ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. Yetkililer, lodosun karbonmonoksit gazından zehirlenmeye yol açabileceğini hatırlatarak, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

İzmir:

İzmir'de de Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapur seferleri şiddetli lodos nedeniyle durduruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapurlarının şiddetli lodosun etkisiyle iskeleye yanaşma sorunu yaşaması nedeniyle seferler durduruldu. Kent kıyı hattındaki seferlerinde aksama olmadığı bildirildi.

Bodrum:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın hızı saatte 65 kilometre olarak ölçüldü.

Fırtına nedeniyle Bodrum'un Paşatarlası ve Kumbahçe sahillerindeki restoranların balkonlarını su bastı.

Restoran sahipleri, balkonlardaki suları kendi imkanlarıyla tahliye etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki bazı reklam panoları da fırtınadan zarar gördü.

Bodrumlu balıkçıların fırtına nedeniyle tedbir aldığı ve denize açılmadığı gözlendi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece saatlerinde etkisini kaybedeceğini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89