• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Fırat Anlı: Bu coğrafyada dilimizi, kimliğimizi yaşayamadan kendimizi özgür hissetmeyeceğiz

Fırat Anlı: Bu coğrafyada dilimizi, kimliğimizi yaşayamadan kendimizi özgür hissetmeyeceğiz
Fırat Anlı ve bazı eski belediye başkanları tahliye edildi.

Aralarında BDP milletvekilleri, belediye başkanları, insan hakları savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 108'i tutuklu 175 kişi hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasında, avukatların savunmaları ardından mahkeme esasa ilişkin kararını gece saat 2.00 sıralarında açıkladı.

Mahkeme heyeti, Savcının bir önceki duruşmadaki tahliye talebini gözönüne alarak Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Engin, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt ve sosyolog Aslan Özdemir ile Fadile Bayram, Takibe Tugay ve Hasan Öner'in tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

Tahliyesine karar verilenlerden 8'i Diyarbakır D Tipi cezaevinden saat 06.00 sıralarında çıktı. Tahliye edilenleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yakınları ile BDP yöneticileri karşıladı.

43685

Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Fırat Anlı, "Ne yazık ki bizlerin payına bir kez daha hukuksuzluk düşmüştür. 4 yıla aşkındır arkadaşlarımızla birlikte sıkıntılı bir dönemi geride bıraktık. Bizler için kişisel ödenen bedellerin pek fazla bir anlamı yok. Önemli olan bu bedellerin daha iyi bir yaşam bir zemin oluşturmasıdır. Halen yüksek sayıda arkadaşlarımız cezaevinde demir parmaklıklar ardında tutulmaya devam ediyor. Bu sürdükçe kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Bu coğrafyada dilimizi, kimliğimizi ve kültürümüzü yaşayamadan kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Bu gelişme aşamasında olan sürecin daha ileri bir noktaya gitmesi için hep birlikte el ele vereceğiz omuz omuza vereceğiz ve bunun sorumluluğuyla bundan sonraki yaşamımıza devam edeceğiz" dedi.

Bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise 4 yıl aradan sonra birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarını karşılamanın heyecanını ve hüznünü birlikte yaşadığını belirterek, "Bu sevinci yaşıyoruz ama binlerce arkadaşımız hemen arkamızdaki mekanda tutulmaya devam ediliyorlar. Arkadaşlarımız tutuklandığı gün ya sizi alacağız ya da biz sizin yanınıza geleceğiz dedik. Şu ana kadar gelmedik ama sizi aldık" dedi.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89