• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Fetih Koalisyonu: ‘Heşdi Şabi'ye saldırılar savaş ilanıdır’

Fetih Koalisyonu: ‘Heşdi Şabi'ye saldırılar savaş ilanıdır’
Irak Parlamentosu’ndaki 2'nci büyük siyasi parti Fetih Koalisyonu, “Saldırılar, Irak'a, halkına ve ulusal egemenliğine savaş ilanıdır. Bu olayda sorumluluk tamamen ABD başta olmak üzere uluslararası koalisyon güçlerindedir" açıklamasını yaptı.

İran'a yakınlığıyla bilinen Heşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amıri liderliğindeki Fetih Koalisyonu, Irak ve Suriye sınırına yakın Kaim ilçesindeki Haşdi Şabi'ye yönelik insansız savaş uçağıyla (İHA) ile düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Heşdi Şabi'nin üsleri, cephanelik ve son olarak kadrolarına yönelik “Siyonistlerce” düzenlenen saldırıların şiddetle kınandığı açıklamada, “Siyonist” saldırılara karşılık verilmesi haklarını korudukları savunuldu. 

Açıklamada, "Irak'a, halkına ve ulusal egemenliğine savaş ilan edildiği bu olayda sorumluluk tamamen ABD başta olmak üzere uluslararası koalisyon güçlerindedir" denildi.  

ABD'nin Irak'taki askeri varlığına değinilen açıklamada, "Irak'ın hava sahasını koruduğunu iddia edip Siyonistlere hava desteği veren ABD'nin Irak'taki varlığının gerekli olmadığı kanaatindeyiz" ifadeleri kullanıldı.  

Abadi’den kınama 

Irak eski Başbakanı Haydar Abadi liderliğindeki Nasr Koalisyonu, hava saldırısına ilişkin yayımladığı açıklamada, Heşdi Şabi'ye yönelik saldırılar şiddetle kınandı.  

Açıklamada, Irak merkezi hükümetine saldırılara ilişkin resmi soruşturmanın başlatılması ve sonucunun da kamuoyuyla paylaşılması çağrısı yinelendi.  

Heşdi Şabi, üslerine düzenlenen saldırılardan ilk kez İsrail'i suçladı 

Heşdi Şabi Heyeti de dün yaptığı açıklamada, ilk kez resmi olarak kendisine bağlı güçlerin hedef alınmasında İsrail'i suçladı.  

Heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Siyonistlerin Irak'ı hedef alması çerçevesinde İsrail'in şer kargaları Haşdi Şabi'yi yeniden hedef almıştır” ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada ayrıca, Irak topraklarının içindeki Enbar vilayetinde Suriye sınırına 15 kilometre uzakta bir noktaya bu kez düzenlenen saldırının iki silahlı İHA ile gerçekleştirildiği ifade edildi. Söz konusu saldırının ABD savaş uçaklarının korumasıyla yapıldığını iddia edildi.  

Saldırıda kendilerinden bir kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, saldırının kendilerini vatan topraklarını korumaya engel olamayacağı vurgulandı.  

Heşdi Şabi'nin mühimmat deposunun bulunduğu, Şuheda, Eşref, Sakr, Beled ve Kaim'deki üslerine, 19 Temmuz-25 Ağustos tarihlerinde hava saldırıları düzenlenmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89