• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Fethullah Gülen bu evde yaşıyor

Fethullah Gülen bu evde yaşıyor
1999'dan beri Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’in Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan çiftliği görüntülendi.

ABD'de bir gazeteci, Fethullah Gülen için "Dünyanın en tehlikeli İslamcısı aramızda" başlığı ile bir makale kaleme almasının ardından, yerel bir gazete Gülen'in yaşadığı çiftliğe gitti ve iddiaların asılsız olduğunu yazdı.

1999'dan beri Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’in Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan çiftliği görüntülendi.

1999'dan beri Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’in Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan çiftliği görüntülendi.

13990

Pocono Record sitesinde Dan Berrett imzasıyla çıkan haberde ve fotoğraflarda, "On yıldan fazla bir zamandır dünyanın en etkili ve en tartışmalı Müslüman liderlerinden biri Pocono Dağları'nın eteğindeki 10 dönümlük bir arazide yaşıyor" denildi.

Yazıda Fethullah Gülen, "Bilim, eğitim ve inançlararası diyaloğu kapsayan İslam vizyonu sayesinde milyonlarca mürit ve Türkiye'deki laik kurumların şüphesiniz kazanan hasta bir Türk vaiz" oalrak tanımlandı.

13991

Berrett makalesinde, "Gülen milli güvenliği tehdit ediyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. Bu sorunun gündeme gelme sebebi ise ABD’li bir öğretim üyesi ve eski FBI danışmanı olan Paul L. Williams'ın “Son Haçlı Seferi” adlı blog’unda yazdığı bir yazı.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ İSLAMCISI ARAMIZDA

Williams “Dünyanın en tehlikeli İslamcısı aramızda yaşıyor” başlıklı makalesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

13992

"Dünyanın en tehlikeli İslamcısı’nı Afganistan’da, Pakistan’da, Sudan’da ya da Somali’de aramayın. Yanıbaşımızda 30 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde bir halifelik kurmak için çalışıyor. Çiftlikte Kalaşnikof’larla silahlı eğitim yapılıyor. Çevredekiler yükselen silah sesleri nedeniyle FBI’a defalarca şikayet iletti. FBI da buraya baskınlar düzenledi. Ancak valiliğin Gülen’i bölgeden gönderme girişimleri kendisine Green Card (Yeşil Kart) verilmesi sonrasında sonuçsuz kaldı. 100 dönümlük çiftlikteki helikopterler alçak uçuş yaparak çevredekileri rahatsız ediyor. Silahlı 100 İslamcı tarafından kale gibi korunan çiftlikte yaşayan Gülen’in bu aktivitelerine FBI, CIA ve federal hükümet nasıl sessiz kalıyor?”

Bu makale üzerine Fethullah Gülen’in yaşadığı bölgede yayın yapan Pocono Record gazetesi, Gülen’in kaldığı çiftliğe gitti ve hem çiftliği görüntüledi, hem de bölgedeki Amerikalılarla konuşup iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

13993

Resmi kayıtlarda ’Altın Jenerasyon İbadet ve Dinlenme Merkezi’ olarak görünen evi görüntüleyen gazete, çiftliğe komşu binalarda yaşayan kişilerin yazıda tarif edilenleri doğrulamadığını bildirdi.

Konuşulan Amerikalılar’ın “Hiç silah sesi duymadık. Beraber piknik yapıyoruz. 11 Eylül’den sonra defalarca kapımızı çalıp yaşananlardan dolayı özür dilediklerini ve bu saldırıyı yapanların İslam’la alakası olamayacağını anlattılar” şeklindeki sözlerine yer verildi.

DAHA İYİ İNSANLAR OLAMAZ

Howard Beers adlı Amerikalı haftada 6-7 gün çiftliğe gidip oradaki tadilat işlerini yaptığını belirterek, “Daha iyi insanlar olamaz. Eğer burada bahsedilen şeylerden biri yaşanmış olsaydı bunu ilk görecek insan ben olurdum. Çiftlikte olduğum süre içerisinde hiç bir zaman ne bir silah gördüm ne de silah sesi duydum. Söylenenlerin hepsi asılsız” ifadesini kullandı.

13994

İÇİNDE GÖLET VE REZİDANSLAR VAR

Merkezde yaşayanlar da yazılanların iftira olduğunu kanıtlamak için Pocono Record muhabirine, Fethullah Gülen’in yaşadığı evi ve çiftliğin birçok noktasını fotoğraflama izni verdi.

Dan Berrett, 5 milyon müridi olduğunu söylediği Gülen’in yaşadığı çiftliğin bir dinlenme merkezini andırdığını, içinde basketbol ve futbol sahaları, eski ağaçlar, gölet ve çiftlikte yaşayan 100 kişi ve ziyarete gelen konuklar için rezidanslar bulunduğunu yazdı.

O ADAMIN SÖYLEDİĞİNİN TERSİYİZ

Amerikalı gazeteciye faaliyetleri ve Gülen hareketi konusunda bilgi veren merkezin başkanı Bekir Aksoy, “O adamın söylediklerinin tam tersiyiz” açıklamasını yaptı. Berrett de çiftlikte bulunduğu süre içerisinde hiç silah görmediğini, orta yaşlı, modern kıyafetler giyen ılımlı ve bıyıklı insanların burada yaşadığını, ayrıca başörtülü kadınların ve kız çocuklarının da göze çarptığını aktardı.

GÜVENLİĞİN SEBEBİ GÜLEN'İ TÜRK ZİYARETÇİLERDEN KORUMAK

Çiftlikteki merkezin yöneticileri, Gülen’in kendilerinin misafiri olduğunu belirterek girişte güvenlik önlemlerinin alınma sebebinin de Gülen’i yağmur gibi gelen Türk ziyaretçilerden korumak olduğunu söyledi. Bekir Aksoy, “Burayı çok sevdi ve bir daha da ayrılmadı. Aslında buraya gelişi bir kazaydı” dedi.

AKCİĞERLERİ SU TOPLADI

Merkezde Gülen’le birlikte yaşayan Türkler, gazeteye verdikleri bilgide 68 yaşındaki Gülen’in sağlık problemlerinin arttığını ve akciğerlerinin su toplamaya başladığını aktardı. Ayrıca diyabet, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunduğunu belirtti. Bu nedenle odasından günde 5 vakit kılınan namaza imamlık etmek için çıkması dışında çok nadir dışarıya adım attığını anlattı.

Çiftliğin eski bir yaz kampı olduğu, Kemal Özgür adlı mikrobiyolog bir Gülenci’nin Minnesota’da tanıştığı Gülen’i buraya devat etmesinin ardından Fethullah Gülen’in o zamandan bu yana hayatını burada sürdürdüğü belirtildi. FBI’ın çiftliğe geldiğini doğrulayan merkez, bunun Gülen’in göçmenlik tartışması sırasında gerçekleştiğini ve uzun yıllar önce olduğunu kaydetti. Gazetenin bilgisine başvurduğu FBI ajanı J.J. Klaver da, “Yıllardır o çiftliğe hiç gitmedik” bilgisini iletti.

Gazete Gülen hakkında eleştirel makaleyi kaleme alan Paul Williams'a ulaşamadığını yazdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89