• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Fethiye Çetin: Dink cinayetinin infaz emrini MİT verdi

Fethiye Çetin: Dink cinayetinin infaz emrini MİT verdi
2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink’in ailesinin avukatı Fethiye Çetin cinayet üzerine yazdığı yeni kitabında infaz emrini MİT’in verdiğini açıkladı.

İstanbul’da Ocak 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink’in ailesinin avukatı Fethiye Çetin cinayet üzerine yazdığı yeni kitabında infaz emrini MİT’in verdiğini açıkladı. Çetin, MİT’in infaz emrini Kiril alfabesiyle verdiğini, bu belgeyi ve bilgileri MİT’te kriptoloji uzmanı olarak çalıştığını söyleyen Ramazan Dündar’dan aldıklarını yazdı.

Hrant Dink cinayeti davasının avukatı Fethiye Çetin dava sürecini ve soruşturmaları konu aldığı “Utanç Duyuyorum-Hrant Dink Cinayeti’nin Yargısı” isimli kitabında cinayet emrini MİT’in verdiğini yazdı.

CNN TÜRK'de Şirin Payzın'ın sunduğu ve Hrant Dink Davası'nın konuşulduğu "Ne Oluyor?” programına katılan Çetin, MİT’in Kriptoloji uzmanı olarak çalışan ve adının Ramazan Dündar olduğunu söyleyen bir kişinin kendilerine belgeleri nasıl verdiğini anlattı.

Çetin, bu görevlinin elinde Dink cinayetine ilişkin önemli bir belge olduğunu, Halep’teki Fransız Konsolosluğu’na gitmeleri halinde belgeleri kendilerine verebileceğini söyledi.

Çetin, MİT görevlisinin; teşkilattaki yeni yönetmelikle meydana gelen bazı çözülmelerden her şeyin ortaya çıktığını, operasyonlara katılanların hemen hemen hepsinin suça bulaştığını ve kendisinin de Fransız istihbaratına sığınmak için Halep’e geçeceğini söylediğini belirtti.

Çetin, kriptonun çözümünü de Ramazan Dündar’ın tarifiyle yaptıklarını belirterek, kriptonunu çözümü esnasında Dündar’la aralarında geçen diyalogları anlatırken verilen belgeleri incelediklerini ifade etti. Avukat Çetin, gerçekten Kiril alfabesini yukarıdan aşağıya saydıklarında Hrant isminin ortaya çıktığını söyledi.

Fethiye Çetin, kriptoyu çözdükten sonra Dündar’la yaptıkları görüşmeye de kitabında şu şekilde yer verdi: “Evrakın sonunda MİT’in iç yönetmeliği gereği 80-85 kurum içerisinde infaz emridir(...) MİT içerisinde çözülmeler başladı. Kanada istihbarat servisinin (CSİS) bu konuda bilgisi var. MİT ile CSİS arasında bağlayıcılık sözleşmeleri var, ortaya çıkarmıyorlar. Davayı AİHM’ye taşıyın. Burada dava bitmez, katili yatar, azmettirenler gezer. AİHM’ye giderseniz tanık olarak bilgi veririm.”

Çetin kitabında, MİT çalışanından aldıkları iki belgeden birinin de Savaş Buldan cinayetine ilişkin olduğunu yazdı. Kendisinin görüşmelerden sonra savcılığa gittiğini ve MİT’in cevaplandırması istemiyle bir dilekçe sunduğunu söyleyen Çetin, ancak gelen kısa cevapta Ramazan Dündar isimli bir personelleri olmadığı, fotokopi belgelerinin ise MİT’e ait olmadığının yazdığını aktardı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89