• BIST 9079.97
  • Altın 2324.273
  • Dolar 32.3322
  • Euro 34.9129
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

'Felaket Günü'nde yoğun çatışmalar

'Felaket Günü'nde yoğun çatışmalar
Gazze Şeridi’nde, Filistinlilerin Nakba-Felaket Günü olarak tanımladıkları İsrail’in kuruluş yıldönümü protesto gösterisi sırasında 8 kişi ölürken onlarca kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’nde, Filistinlilerin Nakba-Felaket Günü olarak tanımladıkları İsrail’in kuruluş yıldönümü protesto gösterisi sırasında 8 kişi ölürken onlarca kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’nde gün nedeniyle onbinlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi düzenlendi. İsrail askerleri, gösteri sırasında, ‘tampon bölge’ye giren aralarında kadınların da bulunduğu bir gruba ateş açtı. Saldırıda en az 80 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ile Gazze Sınır bölgesinde ise tank ve top sesleri yükseldi. Erez sınır kontrol noktasına yürüyen binlerce kişiye de askerler tarafından ateş açıldığı kaydedildi.

28442

Felaket Günü vesilesiyle bir diğer büyük gösteri ise Batı Şeria’nın Kalandiya mülteci kampı ile kontrol noktasında gerçekleşti. Onbinlerce kişinin katıldığı gösteride, İsrail askerleri gaz bombaları ile saldırdı. Filistinli geçlerin taşlarla karşılık verdiği gösterice çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

BİRÇOK KENTTE GENÇLER ASKERLERLE ÇATIŞTI

Batı Şeria’nın birçok kent ve kasabası yanı sıra Filistinlilerin çoğunlukta bulunduğu Doğu Kudüs’te ise Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandı. İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün İssawiyah bölgesinde polise taş ve molotofkokteyli atan gruptan 20 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Doğu Kudüs’ün Silwan bölgesinde, Cuma günü 17 yaşındaki bir Filistinli gencin ardından dün yaşanan gösterilerde 70 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, 17 yaşındaki gencin öldürülmesi olayını araştırdıklarını belirtirken, El Cezire televizyonuna konuşan görgü tanıkları, Ayaş adlı gencin Beit Yonatan adlı yasadışı Yahudi yerleşim birimi korumaları tarafından yaygın ateş altına alınarak öldürüldüğünü söyledi.

28443

GOLAN TEPELERİ’NDE 8 ÖLÜ

Gün vesilesiyle Lübnan sınır kenti Ras Marun’da onbinlerce kişinin katıldığı gösteri başlarken, Suriye’ye ait İsrail tarafından işgal edilmiş Golan Tepeleri’nde çatışma haberi geldi.

Askerlerin sınır güvenlik bariyerini aşmaya çalışan Filistinli mültecilere ateş açması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ordu radyosu olayı doğrularken, yaralılar hakkında her hangi bir bilgi vermedi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu 8 kişinin öldüğünü, İsrail Radyosu da, onlarca yaralı olduğunu duyurdu. İsrail ulusal kurtarma hizmetleri kurumu da 10 ila 20 kişinin yaralandığını duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89