• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • İstanbul 30 °C
  • Diyarbakır 39 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 36 °C
  • Berlin 27 °C

Esad, Scud füzesi kullandı mı?

Esad, Scud füzesi kullandı mı?
New York Times'ın haberine göre, ABD yönetiminden bir yetkili, Scud füzelerinin Şam bölgesinden Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere atıldığını belirtti.

Amerikan medyası, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçlerin son günlerde direnişçilere karşı Scud füzeleri kullandığını iddia etti. ABD yönetiminden bir yetkili ise bunun Türkiye'nin Patriot füzesavar bataryalarını ateşlemesine yol açabileceğini bildirdi. 

New York Times'ın haberine göre, ABD yönetiminden bir yetkili, füzelerin Şam bölgesinden Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere atıldığını belirtti. 

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, hedeflerin, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki bölgelerde bulunduğunu söyledi. Gazetenin haberinde, Scud saldırılarının ne kadar can kaybına yol açtığının bilinmediği ifade edilirken, üst düzey bir yetkili, Obama yönetiminin, Esad rejiminin Scud füzeleri kullanmasını, çatışmada "önemli boyutta bir tırmanış" olarak gördüğünü belirtti. 

Yetkili, aslında savunma amaçlı bir silah olan Scud'ların saldırı amacıyla kullanılmasına dikkat çekerek, bunun Esad'ın ne kadar artan bir baskı altında olduğunu gösterdiğini kaydetti. 

Haberde, konuyla ilgili olarak Obama yönetiminin endişe ettiği hususlardan birinin de, Esad'a bağlı güçlerin Scud'ları Türkiye sınırı yakınında ya da üzerinde kullanması ihtimali olduğu belirtildi. 

Habere göre, ABD yönetiminden bir yetkili, bunun, Türkiye'nin Patriot füzesavar bataryalarını ateşlemesine yol açabileceğini iddia etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89