• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Esad: NATO saldırırsa Ortadoğu'yu ateşe veririm

Esad: NATO saldırırsa Ortadoğu'yu ateşe veririm
İran Fars Haber Ajansı'nın iddiasına göre, Esad, Davutoğlu'nu, NATO'nun ülkesine saldırması halinde birkaç saatte bölgeyi ateşe vermekle tehdit etti.

İran Fars Haber Ajansı'nın iddiasına göre, Esad, Şam'da kendisine ABD'nin mesajını ileten Davutoğlu'nu, NATO'nun ülkesine saldırması halinde birkaç saatte bölgeyi ateşe vermekle tehdit etti.

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ülkedeki muhaliflere yönelik katliamlar nedeniyle kendisini uyaran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na tehditler savurduğu iddia edildi. İran Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Davutoğlu'nun 9 Ağustos'ta Şam'da Beşşar Esad'la yaptığı en son görüşme oldukça gergin geçti. Davutoğlu bu görüşmede Esad'a, ABD'nin uyarılarını iletti.

Ancak Esad, NATO'nun Suriye'yi vurması halinde sadece birkaç saat içinde bütün Ortadoğu'yu ateşe vereceklerini söyledi. Esad, 'Şam'a karşı çılgınca bir önlem alınırsa, sadece altı saat içinde Golan Tepeleri'ne yüzlerce roket ve füze yığar, Tel Aviv'i ateşlerim' dedi. Esad ayrıca, Şam'ın Lübnan Hizbullah'ını da harekete geçirerek İsrail'i roket ve füze yağmuruna tutturacağı tehdidini savurdu. Esad, 'İsrail öyle bir füze yağmuruna tutulur ki, İsrail'in casus kurumları bile hayal edemez' diye konuştu.

Roket ve füze saldırılarının kendilerine karşı gerçekleştirilecek bir saldırıdan sonraki ilk üç saat içinde başlayacağını iddia eden Suriye lideri, sonraki üç saat içinde de İran'ın Körfez'deki ABD gemileriyle Amerikan ve Avrupa çıkarlarını hedef alacağını savundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise, Esad'ın Bakan Davutoğlu'na 'yabancı müdahale olursa Tel Aviv'i vurabileceklerini söylediği' yönünde çıkan haberleri yalanladı. Ünal, Fars Haber Ajansı'ndaki haberin tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi. Sözcü, Davutoğlu ile Esad arasında son dönemde böyle bir görüşme gerçekleşmediği gibi, daha önceki Davutoğlu-Esad görüşmelerinde de bu tür hususların gündeme gelmediğini kaydetti.

Şam'dan Ankara'ya tuhaf uyarı

Fars Haber Ajansı'na göre, Suriye Devlet Başkanı önceki gün Türkiye'yi uyardı. Esad, Ankara'nın tutumundan dolayı duyduğu esefi dile getirirken, Türkiye'nin Suriye'nin durumunu asla etkileyemeyeceğini ve ülkesine karşı herhangi bir tehdit oluşturamayacağını vurguladı. Esad, Türkiye'nin yavaş yavaş iç meselelerinde sorun yaşamaya başladığının anlaşıldığını belirtti. Suriye Devlet Başkanı, Suriye'de ve bölgede mezhepsel çatışmalar olmadığını, Ortadoğu'da bütün meselenin Amerikancı ya da bağımsız olmak olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89