• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 6 °C

Esad İstanbul'da protesto edildi

Esad İstanbul'da protesto edildi
İstanbul'da Suriye Konsolosluğu önünde toplanan bazı STK'lar, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle Şam yönetimi protesto etti.

Aralarında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği’nin (Özgür-Der) bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü, Suriye'de yaşanan olayları ve Esad rejimini Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Şişli Maçka Caddesi üzerinde, dün saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, daha sonra sloganlar ve tekbirler eşliğinde cadde üzerinde bulunan Suriye Konsolosluğu önüne geldi.

Ellerinde İngilizce, Arapça ve Türkçe pankartlar taşıyan grup, Beşar Esad aleyhinde sloganlar attı. Yapılan basın açıklamsında, Suriye'de 22 Nisan Cuma günü başlayan protestolarda güvenlik güçlerinin sivil halka ateş açtığı belirtilerek onlarca Suriyelinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı ifade edildi.

Polis, konsolosluk binası önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bina önünde toplanan grup adına konuşan Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı ve Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, “Suriye halkı kefenlerini giymiş bekliyor. Esad yönetimi gidene kadar mücadele sürecek. Tüm dünyayı Suriye halkının sesine kulak vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

"KADDAFİ GİBİ, MÜBAREK GİBİ SONUN GELDİ EY ESAD!"

Cüneyt Sarıyaşar, Suriye halkının muhalif gösterilerinin en acımasız şekilde cezalandırıldığını belirterek, "Kaddafi gibi, Mübarek gibi sonun geldi ey Esad! Sen de iktidarını terk etmek zorunda kalacaksın. Suriyeli kardeşlerimiz korku duvarını yıktılar. Zalimlerin karşısında bedenleriyle duruyorlar. Onu seyreden Ortadoğu hakimleri, barış isteyenler neredesiniz? Bizim sözümüz bu zulmü meşru göstermeye çalışanlaradır" diye konuştu.

"SURİYE'DEKİ DİKTATÖRLÜK, TUNUS'TAKİNDEN DE, MISIR'DAKİNDEN DE DAHA ZALİM"

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da, "Suriye halkı, bütün Ortadoğu halkları gibi rejimin devrilmesini istiyor. Bunun için bedel ödüyor, kanlarını döküyor. Bir tarihe şahitlik ediyor" dedi. Beşar Esad'ın da Tunus ve Mısır'da olduğu gideceğini ifade eden Kaya, "Fark şurada, Suriye'deki diktatörlük, Tunus'takinden de, Mısır'dakinden de daha zalim, daha kan dökücü. Diğer ülkelerle karşılaştırılmayacak kadar çok kardeşimiz katledildi" şeklinde konuştu.

İstanbul'da yaşayan Suriye vatandaşlarının da katıldığı ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterisi, Türkçe ve Arapça sloganların atılması ve yakılan meşalelerle Beşar Esad'ın resimlerinin yakılması ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89