• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Esad: İktidarı bırakmayacağım

Esad: İktidarı bırakmayacağım
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iktidarı bırakmaya hazır olmadığını ve bu konunun tartışılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Başkent Şam'da, Rus parlamenter heyetiyle bir araya gelen Esad, "ülkenin geleceğini belirleme hakkının yalnızca Suriye halkına ait olduğunu" vurguladı.

"Teslim olmak isteseydik, başında teslim olurduk" diyen Devlet Başkanı Esad, Batılı ülkelerden ve muhalafet gruplarından yöneltilen, başkanlık görevini bırakıp seçimlere katılması çağrıları hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, "Bu, tartışılacak bir konu değildir" dedi.

Dün Suriye'nin ana muhalefet grubu Suriye Ulusal Koalisyonu, 21 Ocak'ta yapılacak Cenevre 2 konferansına katılacağını açıklamıştı.

İstanbul'daki muhalefet grupları toplantısında yapılan İsviçre'deki barış görüşmelerine katılma oylamasında, 58 delege Cenevre'ye gidilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmiş; 14 delege 'Hayır' oyu kullanırken, 2 temsilci de çekimser kalmıştı.

Suriyeli muhalifler konferansa katılmak için geçiş hükümetinde Suriye lideri Beşar Esad'ın yer almamasını şart koşuyordu.

Suriye hükümeti ise öteden beri, konferans için ön şart getirilmemesini istiyor.

Konferansta Suriye'de savaşı sona erdirmek için bir geçiş hükümeti kurulması sürecinin başlatılması hedefleniyor.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaşta 100.000'den fazla insan hayatını kaybetti.

Savaş nedeniyle, 2 milyon kişi ülkeyi terk etti, 6,5 milyon kişi de ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

İnterfax’ın Esad haberine, Suriye televizyonundan yalanlama

Rus İnterfax Haber Ajansı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “görevi bırakmayacağım” biçimindeki haberini yayınladı. Suriye televizyonu ise ajansın haberini yalanladı.

Suriye televizyonu, “Esad’ın söylediği belirtilen açıklamalar doğru değil. Başkan Esad bu ajansa demeç vermedi” dedi.

İnterfax Haber Ajansı da haberde Esad’ın ajansa demeç verdiği biçiminde bir ibareye yer vermezken, heyetle yaptığı konuşmalardan alıntı yapıyor.

İnterfax, Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, ABD yönetimi ve muhalif grupların Cenevre 2’den sonra Esat’ın görevi bırakacağı ve bir geçiş hükümetinin kurulacağına dair iddialarına karşılık basına açıklamalarda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın “görevi bırakmayacağım” biçimindeki açıklamalarını haberleştirdi.

İnterfax, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed al-Carba, koalisyonunun Cenevre 2 Konferansı’na Esat’ı devirmek için gittiğini açıklamalarına da yer verdi.

Haberde, Esad’ın Suriye’yi ziyaret eden Rus Parlamenterleri kabul sırasında yaptığı değerlendirmede ülkeyi kimin yöneteceğine Suriye halkının seçimlerde karar vereceğini belirterek görevini bırakmasının söz konusu olmadığı açıklamaları da yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89