• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Ergenekon’da şantaj CD’leri..

Ergenekon’da şantaj CD’leri..
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın ev ve avukatlık bürosunda ele geçirilen CD'lerden bazılarının incelemesi tamamlandı.

51 No'lu CD'de önceki gün gözaltına alınan ikisi GATA'da sivil memur 3 kadının, üst düzey kamu görevlileriyle müstehcen görüntülerinin bulunduğu öğrenildi. Şantaj amaçlı çekildiği anlaşılan görüntülerle ilgili inceleme başlatan savcılığın, videolarda yer alan bürokrat ve kamu görevlileri hakkında da dosya açtığı öğrenildi. Buna göre savcılık, görüntülerdeki üst düzey kamu görevlilerinin ifadesine başvurup şikayetçi olup olmadıklarını soracak.

Özel Kuvvetler'den emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak'taki operasyonda gözaltına alındı. Evi ve bürosunda yapılan aramalarda 62 CD ve DVD'ye el konulmuştu. 12 Ocak'ta da 'terör örgütü üyesi olduğu' gerekçesiyle tutuklandı. Bilgisayarındaki şifreli dosyalarda bulunan fişleme listelerinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da isminin olduğu iddia edilmişti. Yüksek yargı mensuplarının büyük bölümünün tek tek fişlendiği dosyalarda, bazı isimlerin çocukları, arkadaş ve dostlarının da takip edildiği belirlendi. CD ve DVD'lerde, bazı hâkim ve savcıların 'mahrem ilişkilerini' gösteren fotoğraf ve kamera kayıtları, Başbakan, TBMM Başkanı, bazı bakanlar ve hükümet üyeleri ve bürokratlarının özel ve kişisel bilgilerinin bulunduğu fişleme dosyaları bulunduğu basına yansımıştı. Soruşturmayı yürüten savcılar el konulan CD'leri tek tek incelemeye aldı. Edinilen bilgilere göre, 51 No'lu CD'nin incelemesi tamamlandı.

CD'nin içerisindeki görüntüler, önceki gün gerçekleştirilen operasyona da ışık tutuyor. 4 Haziran 2009'da düzenlenen operasyonda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sivil kadın memur H.M. ile GATA'da memur olarak çalışan Z.A. ve İ.Ö. gözaltına alınmıştı. İddiaya göre, üç kadın memurun görüntüleri 51 No'lu CD'de ortaya çıktı. Kadınların bazı üst düzey yargı mensupları ve kamu personeliyle müstehcen görüntüleri tespit edildi. Bunun üzerine savcılık operasyon emrini verdi. Memurların Göktaş'la irtibatları nedeniyle ifadesinin alınacağı öğrenildi. Göktaş'a sorulan sorular, üç bayan memura da yöneltilecek.

Savcılar, üst düzey kamu görevlilerine müstehcen görüntülerle şantaj yapılıp yapılmadığını araştıracak. Bu amaçla bayan memurların ifadesinin alınmasının ardından savcılığın müstehcen görüntüleri ortaya çıkan siyasetçi, bürokrat, hakim ve savcılarla ilgili de bir dosya açacağı öğrenildi. Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcılarla ilgili bir soruşturma yürüttüğüne dikkat çeken kaynaklar, önümüzdeki günlerde Ergenekon savcısının söz konusu üst düzey kamu görevlilerinin ifadesine başvuracağına dikkat çekiyor. Kamu görevlilerinin kadınlardan şikayetçi olması halinde soruşturmanın seyrinin değişebileceğine dikkat çekiliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Sauna ve Atabeyler çetesi de gündeme gelmişti. Ergenekon savcılarının Ergenekon'la her iki çete arasındaki bağlantıyı araştırdığı basına yansımıştı. Sauna Çetesi operasyonunda, çete üyelerinin bazı bakanlar hakkında fişleme bilgileri topladığı, siyasetçilere ve bürokratlara şantaj CD'leri hazırladıkları ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89