• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Ergenekon sanıklarına özel koruma!

Ergenekon sanıklarına özel koruma!
Genelkurmay Başkanlığı'nın 'çok ivedi' talebi üzerine, 'Kaos Planı'nın altında imzası bulunan Dursun Çiçek ve Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Göktaş için 'özel koruma' kararı çıkarıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon'un kilit isimlerine özel ilgi gösterdiği ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 'çok ivedi' talebi üzerine, millete yönelik komplolar içeren 'Kaos Planı'nın altında imzası bulunan Dursun Çiçek ve Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Göktaş için 'özel koruma' kararı çıkarıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı Ergenekon sanıkları için özel koruma istedi. Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş ile 'kirli tezgâh belgesi'nin altında imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında özel koruma kararı çıkarıldı. Çiçek'in, 'kaos belgesi'nin orijinali sebebiyle savcıların karşısına çıkmadan bir gün önce özel korumaya alındığı öğrenildi.

Şırnak'taki faili meçhul cinayetlerden dolayı cezaevinde bulunan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün mahkeme masraflarını karşılayan Genelkurmay, ilginç bir karara daha imza attı. Kolordu Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği 'çok ivedi' kodlu yazılarda terör örgütlerinin hedefleri haline geldikleri gerekçesiyle Levent Göktaş ve Dursun Çiçek için özel koruma talep etti.

Şırnak'taki faili meçhul cinayetler nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ü açığa almayıp bir de mahkeme masraflarını karşılayan Genelkurmay, şimdi de çok tartışılacak iki karara imza attı. Genelkurmay Başkanlığı, cezaevinde tutuklu bulunan v emekli Albay Levent Göktaş ile Dursun Çiçek hakkında 'özel koruma kararı' çıkarılmasını sağladı. Kolordu Komutanlığı'nca İçişleri Bakanlığı'na gönderilen 'çok ivedi' kodlu yazıda Çiçek'in, hakkında basın yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle terör örgütlerinin hedefi haline geldiği ve 'çok ivedi' şekilde hakkında 'özel koruma' kararı çıkarılması gerekliliği aktarılıyor. Albay Dursun Çiçek ile ilgili yazıyı inceleyen İçişleri Bakanlığı, talebi olumlu karşılıyor.

MAKAM ARACI DA TAHSİS EDİLİYOR

Millete ihanet belgesinin altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek hakkında çıkarılan kararın zamanı da ilginç. Çiçek, belgenin orijinali nedeniyle ikinci kez Ergenekon savcılarına ifade vereceği günden bir gün önce korumaya alınıyor. Özel koruma kararı ile birlikte Çiçek'e bir makam aracının da tahsis edilmesi gerekiyor. Çiçek'in evi de yine karar gereği nokta korumaya alındı. Albay Dursun Çiçek'in özel korumalığını özel eğitimli asker korumalar sağlıyor.

Kolordu Komutanlığı, Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş için de İçişleri Bakanlığı'ndan 'özel koruma' talep etti. Kolordu Komutanlığı'nca geçen hafta İçişleri Bakanlığı'na yine 'çok ivedi' kodlu gönderilen yazıda Göktaş hakkında özel koruma kararı çıkarılmasını istedi. Emekli ve halen cezaevinde bulunan Göktaş hakkındaki koruma kararı İçişleri Bakanlığı'nda şaşkınlıkla karşılandı. Bakanlık kaynakları tutuklu Göktaş'ın halen askerî lojmanlarda ikamet ettiğini, askerî lojmanlarda kalabilmesi için hakkında özel koruma kararı çıkarılması gerekliliğini iddia etti. İçişleri Bakanlığı'na gönderilen yazıda yine basın yayın organlarında, hakkında çıkan haberlere dikkat çekilerek Göktaş'ın terör örgütlerinin hedefi konumuna getirildiği öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı Göktaş hakkında da özel koruma kararı çıkarttı. Emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosund a yapılan aramada Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu çok sayıda asker, bürokrat ve yüksek yargıçların fişleme dosyaları çıkmıştı. Bazı yargıçların özel görüntüleri de yine büroda yapılan aramada ele geçirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89