• BIST 10155.05
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 26 °C

Erdoğan'ın İran temaslarına damga vuran konular

Erdoğan'ın İran temaslarına damga vuran konular
Başbakan Erdoğan, İstiklal Oteli'ne gelişinde gazetecilerin İran'daki temaslarına ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, İstiklal Oteli'ne gelişinde gazetecilerin İran'daki temaslarına ilişkin soruları yanıtladı. Çok verimli görüşmelerde bulunduğunu açıklayan Erdoğan, gündeme gelen konuları şöyle özetledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temaslarını değerlendirirken, ''Konu (nükleer enerji) gündeme geldi, görüştük'' dedi.

Erdoğan, ''Bu konuda biliyorsunuz ilk Cenevre görüşmesinde İran ortaya samimi bir tablo ortaya koydu. Hatta bunun zenginleştirilmesini gerek Rusya ile gerek ABD ile filan bir paylaşım içerisinde böyle bir çalışma, ortak çalışma yapılırsa, yapabilecekleri istikametinde de kendileri de zaten bu olumlu yaklaşımı da gösterdiler'' diye konuştu.

6654

Başbakan Erdoğan, İstiklal Oteli'ne gelişinde gazetecilerin İran'daki temaslarına ilişkin soruları yanıtladı.

''Sayın Ahmedinecad ve Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı temaslarınız hakkında bilgi verir misiniz?'' soru üzerine şunları söyledi:

''İran'la, Türkiye arasındaki ilişkiler gerek siyasi, gerek ekonomik, ticari, kültürel boyutta gerekse enerji alanlarını kapsayacak şekilde bütün bunları değerlendirme fırsatımız oldu.

6655

Teröre karşı alınacak ortak önlemler hususunu beraber değerlendirme fırsatımız oldu. Bunu ulusal bölgesel ve tabi küresel anlamda da değerlendirme fırsatımız oldu. Gerek Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Rahimi kardeşimizle gerekse Sayın Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile görüşmelerimizin çok çok verimli geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Az önce de Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısının onurumuza verdiği yemeğe katıldık. Akşam da Ahmedinecad'ın onurumuza vereceği yemeğe katılacağız. Orada da, tabii, bazı görüşmelerimizi yemekte yapma fırsatı bulacağız.''

Erdoğan, ''görüşmelerde nükleer enerji konusu gündeme geldi mi?'' soruna ise şu yanıtı verdi:

''Konu gündeme geldi, görüştük. Ve bu konuda biliyorsunuz ilk Cenevre görüşmesinde İran ortaya samimi bir tablo ortaya koydu. Burada 'ortak bir konsensüs oluşturalım, çalışalım, bu konsensüs çerçevesinde de süreci işletelim' yaklaşımı sözkonusu. Hatta bunun zenginleştirilmesini gerek Rusya ile gerek ABD ile filan bir paylaşım içerisinde böyle bir çalışma, ortak çalışma yapılırsa, yapabilecekleri istikametinde de kendileri de zaten bu olumlu yaklaşımı da gösterdiler.

Dolayısıyla bu noktada kendilerinin bu olumlu yaklaşımına, bir olumlu yaklaşımın gelmesi süreci çok daha olumlu istikamette geliştirecektir. Bu bir nükleer enerji çalışmasıdır, barış amaçlı, insani amaçlı bir çalışmadır. Öyle zannediyorum ki karşı tarafta görünenler de bu olumlu yakalaşıma olumlu bir yaklaşım göstereceklerdir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89