• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan Gülerce'ye tepki

Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan Gülerce'ye tepki
Yalçın Akdoğan bugünkü yazısında Erdoğan'a aday olmama teklifi yapanlara tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan başkanlık sistemine karşı çıkanların asıl amaçlarını yazdı.

Star gazetesindeki bugünkü "Partisiz değil Erdoğansız Cumhurbaşkanı istiyorlar" yazısında "başkanlık sistemi" ve "partili cumhurbaşkanı" sistemlerinin muhalefet taradından tek bir şahsa özelmiş gibi yansıtılmaya çalıştığından bahsetti.

Akdoğan cemaat yazarlarından olarak bilinen Hüseyin Gülerce'nin "Erdoğan için aday olmazsa partili cumhurbaşkanına da gerek kalmaz" sözlerinin geçtiği yazısına da atıf yaptı.

ERDOĞAN İSTİFA ETMESİN DİYE...

Akdoğan yazısında şunlara değindi:

"Başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı gibi uzun vadeli ve ilkesel olarak bakılması gereken bir konuya da, belli şahısların durumuyla ilişkilendirerek karşı çıkmak ayrı bir yanlıştır. Belli kişiler için düzenleme yapmak ne kadar yanlışsa, belli kişiler istifade etmesin diye gerekli olan bir düzenlemeyi yapmamak da o kadar yanlıştır. Önemli olan Türkiye’nin ihtiyacının ne olduğudur.

Başkanlık sistemine teorik olarak karşı çıkanlar ile sırf Başbakan Erdoğan olmasın diye karşı çıkanların sesi birbirine karıştırılarak bir rahatsızlık oluşturulmaya çalışılıyor. Sanılıyor ki, Başbakan Erdoğan, partili cumhurbaşkanını kendisi için istiyor. Cumhurbaşkanını halkın seçtiği bir yapının bunu gerekli kıldığı gözardı ediliyor. Oysa Cumhurbaşkanının aday gösterilmesinden seçim kampanyası yapmasına kadar birçok konu ‘partililik’ meselesini gündeme taşıyor."

PARTİLİ DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANMASI NE KADAR DOĞRU

Akdoğan başkan ya da cumhurbaşkanı olan kişinin partili değilmiş gibi davranmasının da mümkün olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanının da elbette politik tercihi ve duruşunun olduğunu belirten Akdoğan geçmişini reddi miras yapmasının yapmacık olduğunu ifade etti.

Akdoğan "Ayrıca son döneme kadar hangi Cumhurbaşkanı tam tarafsız ve adil olmuştur, kendi siyasi tercihlerini hükümetler üzerinde uygulamaya kalkmamıştır? Atamalardan tutun da Meclis’ten geçen kanunlara kadar birçok konuda Cumhurbaşkanının uygulamaları, siyasi bir tercihin yansıması olmuştur. Bunun tek istisnası, Abdullah Gül dönemidir." dedi.

Akdoğan, AK Parti hükümetinde Abdullah Gül döneminde istisna yaşandığını belirtirken Gül'ün kararlarındaki hassasiyete vurgu yaptı. Akdoğan aynı şekilde Meclis Başkanı'nın da partili olduğunu hatırlattı.

GÜLERCE'YE GÖNDERME YAPTI

Yalçın Akdoğan, Hüseyin Gülerce'nin geçtiğimiz günlerde yazdığı yazıda Erdoğan için "aday olma" şeklinde algılanan yazısına da atıf yaptı.

Akdoğan şöyle devam etti "Son dönemde, ‘iki parti anayasa yapamaz’, ‘anayasa taslağı mutlaka halka götürülmeli’, ‘Başkanlık meselesi olursa anayasa yapılamaz’ gibi önkabuller, dayatma havası vermeye başladı. Hatta ‘Başbakan aday olmasa daha iyi olur’ demeye getirenler bile var." (Gazeteciler)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89