• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

Erdoğan'dan YSK'ya ve Baykal'a eleştiri

Erdoğan'dan YSK'ya ve Baykal'a eleştiri
Başbakan Erdoğan Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YSK'nın aldığı "12 Eylül'de referandum" kararını, "Zorlama bir yorum. Ama YSK böyle bir kararı almıştır. Tabii biz buna uyacağız" sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan'ın eleştirilerin Deniz Baykal da nasibini aldı, "Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde kalkıpta mağdur olarak göremeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

YSK'nın referandum kararı:

Yüksek Seçim Kurulu'nun Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halkoylamasına 12 Eylül tarihinde sunulmasına ilişkin kararını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Parlamento'nun üzerinde bir güç sürekli olarak yüksek yargı organlarında görüldüğü gibi, Yüksek Seçim Kurulu'nda da böyle bir güç adeta oluşmaya başladı" dedi.

Erdoğan, kararla ilgili olarak, "Zorlama bir yorum diye bakıyorum. Ama YSK böyle bir kararı almıştır. Tabii biz buna uyacağız. AK Parti olarak 60 güne de 120 güne de hazır olan bir partiyiz" diye konuştu.

Baykal'la ilgili video kaset:

Başbakan Erdoğan, "Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde kalkıpta mağdur olarak göremeyiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'a "Baykal'a ilgili görüntüler konusunda MİT'e talimat verdiniz mi?" sorusu soruldu. Erdoğan bunun üzerine, "Ana muhalefetin içinde ne olur ne olmaz. O bizi ilgilendirmiyor fakat MİT ile ilgili bizim talimat verip vermediğimiz noktasında herhalde MİT'i ana muhalefet yönetiyor madem onlar biliyordur. Bilgilerim, belgelerim var diyordu sayın Baykal o halde neden bunları bugüne kadar yargıya taşımadı?" diye sordu.

"Baykal yalanmadı"

Erdoğan, "Video olayı komploysa, iddia edildiği gibi gerçekleşmediyse ki ana muhalefet lideri böyle birşey yapmadığını söylemedi. İsmi geçen diğer kişi de böyle birşey söylemedi. İster istemez kenarından köşesinden bizi bu işe bulaştırıyorlar" ifadesini kullandı.

Başbakan mağduriyet hissi yaratıldığına dikkat çekti, "Bu milleti bir arada tutan en büyük güç toplumsal ahlaktır. Mağdurlara oynayanlar var kusura bakmasanlar bunu kabul edenleri onaylamayız. Kimse kusura bakmasın. Eşlerini aldatanları mağdur olarak göremeyiz hangi tarafta, hangi düşüncede olursa olsun. Bunu nasıl olur da mağduriyet içine sokabiliriz" şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği paketi:

Erdoğan'a CHP'nin paketi bugün Anayasa Mahkemesi'ne götürecek olması da soruldu. Başbakan bunun üzerine, "Yani Anayasa Mahkemesi öyle bir hale getişrildi ki ana muhalefet mahkemesi haline getirildi. CHP önüne ne gelirse hepsini alıyor ve Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor. Sanırım Anayasa Mahkemesi tarihinde ana muhalefet tarafından bu kadar yorulmamıştır bu son 7 yıl içerisinde. Bundan önce böyle birşey görülmüş değildir" diye konuştu.

Erdoğan, "CHP zaten daha taslak kendilerine verilmeden Anayasa Mahkemesi'ne götürceklerini söylemişti, buna alışkınız. Onlar Anayasa Mahkemesi'ne götürürler. Anayasa Mahkemesi de değerlendirmesini yapar, karar veririr" ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89