• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 10 °C
  • Berlin 8 °C

Erdoğan'dan Obama'ya zirve mektup

Erdoğan'dan Obama'ya zirve mektup
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Girişimcilik Zirvesi'nin ikincisini Türkiye'de yapması için Obama!ya teklif götürdü.

ABD'nin başkenti Washington'da bugün başlayan Girişimcilik Zirvesi'ne Türkiye'den katılan heyet arasında yer alan Deulcom International'ın CEO'su Baybars Altuntaş, ABD Başkanı Barack Obama'ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvenin ikincisinin Türkiye'de yapılması teklifini içeren mektubunu vereceklerini söyledi. 

Obama'nın, Müslüman dünyasıyla daha yakın işbirliği yapmak istediklerine yönelik geçen yıl Mısır'ın başkenti Kahire'de yaptığı konuşmanın ardından ilk adım bugün atılıyor. Washinton'un ev sahipliğinde, 150 ülkenin katılacağı Girişimcilik Zirvesi, iki gün sürecek.

Altuntaş, soruları yanıtlarken, "Almanya'ya gidip 10 milyar avroluk ekonomi yaratan, İsveç, Hollanda, Fransa ve ABD'de milyarlarca Avro ve dolarlık ekonomileri oluşturan Türk girişimcilerin dünyada girişimcilik liginde önemli rol oynadığını" ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın da bu zirveye çok önem verdiğini belirten Altuntaş, "Anayasa görüşmeleri dolayısıyla çok yoğun programı olmasına rağmen, bu programının içinde dahi girişimcilik konusunda Başkan Obama'ya bir mektup iletilmesini arzu etti ve bizzat mektup yazdı. Başbakan Erdoğan, gelecek zirvenin Türkiye'de düzenlenmesini istiyor. Bu da Türk ve bölge girişimcileri için çok güzel bir haber" dedi.

Altuntaş, artık girişimcilerin de "diplomatik misyonu" olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın, mektubunu Obama'ya bir girişimciyle göndermesi, gerçekten girişimcilerin diplomaside üstlenmiş oldukları role dikkati çekiyor. Mektup, büyükelçilik kanalıyla da gönderilebilirdi, çok klasik bir yaklaşım olurdu. Bu yaklaşımla, Başbakan Erdoğan, çok önemli bir vizyonu ortaya koymuş oldu; 'Ben Türk girişimcisine güveniyorum' dedi. Başbakan Erdoğan'ın, girişimcinin gücünü herkesin mutlaka anlaması gerektiğine vurgu yaparak benim şahsımda bu mektubu Obama'ya göndermesi, ülkemiz girişimcileri açısından çok gurur verici."

50 ülkenin davet edildiği zirvede, konuyu bir tek Türkiye'nin somut ve Başbakanlık düzeyinde ele aldığını belirten Altuntaş, bunun Türkiye'nin dünya ekonomisindeki önemini gösterdiğini kaydetti.

Altuntaş, sonraki zirvenin Türkiye'de yapılmasının küçük işletmeler ve KOBİ'lere ivme kazandırabileceğini ve uluslararası girişimcilerin Türkiye'ye gelerek fikir alışverişinde bulunmasının hem Türk hem de bölge girişimcilerine çok büyük kazanç sağlayabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE ENSTİTÜSÜ KURULMASI DÜŞÜNCESİ VAR

Öte yandan, zirvede, ikili temaslarda da bulunacaklarını da belirten Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amaç gelecek zirvenin Türkiye'de yapılması konusunda fikir alış verişinde bulunmanın yanı sıra, acaba Orta Doğu'da bir girişimcilik enstitüsü kurulması, bu enstitünün sadece Türkiye'deki değil, ABD ve Orta Doğu'daki girişimciliği destekleyen birimleri bir araya getirerek bir şemsiye altında toplaması ve bununla girişimciler için daha aktif bir çalışmanın nasıl yapılabileceği gibi soruların cevabını arayan görüşmelerimiz olacak.

Ülkemizdeki tüm girişimciler, üniversite ve lise öğrencileri, emekliler, beyaz ve mavi yakalılar ile kendi işimi kurmak istiyorum diyen herkes bir şemsiyenin altında toplanabilir. 'Nasıl kendi işimi kuracağım, kuracağım işlere nasıl fon bulacağım, bu iş planlarının nakit akışı ve fizibilitesi nasıl olacak?' gibi soruların cevabını içerecek, uluslararası ağı kuracak bu enstitünün de belki de Türkiye'de faaliyete geçmesiyle beraber çok önemli bir adım atılmış olacak.

Muhtemelen bu zirve sonrasında ülkemiz girişimcilerini ve bütün Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyasındaki komşuları da ilgilendiren önemli gelişmeler olabilir diye düşünüyorum."

ERMENİ GİRİŞİMCİLER

Girişimciliğin tüm ülke ekonomilerini birbirine yaklaştırdığını belirten Altuntaş, bir soru üzerine, "Eğer Ermeni girişimciler de davet edilmiş olsaydı da hep beraber neler yapabiliriz, buna bakabilirdik. Bundan sonraki zirvelerde umuyorum Başbakan Erdoğan, Ermeni girişimcileri Türkiye'ye davet eder ve hep beraber neler yapabiliriz ona bakabiliriz. Çünkü, eğer girişimciler olarak bizler, yeni iş imkanları yaratarak ileriye dönük ülkemizin kaderini etkileyecek girişimlerde bulunursak, o zaman ortaya çıkacağımız çalışmalarla pek çok problemin ikinci sırada kalmasını sağlamış olacağız" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89