• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Uçağı camiye çakmışsın!

Erdoğan: Uçağı camiye çakmışsın!
Emekli Org. Fırtına, Balyoz davasında bir MGK toplantısı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "camiye çarpan uçağı" sorduğunu anlattı.

Emekli Org. Halil İbrahim Fırtına, Balyoz davasında bir MGK toplantısı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "camiye çarpan uçağı" sorduğunu ve kendisinin verdiği cevabı anlattı.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 23. duruşması görülmeye başlandı.

Balyoz davasında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına savunmasına başladı. Fırtına savcılık sorgusunda kendisine pişmanlık yasasının teklif edildiğini söyledi.

Savcılık sorgusunda "Sizin uçaklar şehirler üzerinde nasıl uçarlar?" diye sorulduğunu kendisinin ise mevzuatı anlattığını ifade eden Fırtına, "Başbakan'ın evinin üzerinde uçağını camiye çakmışsın" şeklindeki sorunun sorulması üzerine verdiği yanıtını da açıkladı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu sanık eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına’nın savunmasına geçildiğini belirtti. Oturduğu yerden savunmasına başlayan Fırtına, 50 yıla aşkın süredir havacı olduğunu belirterek, "6 yıldır da üniformasız olarak görevimi sürdürmekteyim. Türk Hava Kuvvetleri 2011 yılında 100. yılına girdi. Türkiye’de havacılık dünyadan 8 yıl daha gençtir. Bizlere bu onurlu vatan savunması görevini verdiği için milletime şükran duyuyorum. Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı kutlu olsun" dedi.

Fırtına'ya savcılıkta pişmanlık yasası teklifi

Balyoz ve Oraj harekat planında adının geçtiğinde hayretle baktığını ve bunu önemsemediğini ifade eden Fırtına, "Ardından Beşiktaş’a davet edildik usüle uygun olarak ağırlandık. Bizim bilgimize başvurdular. Hakkımdaki suçlamayı söylediler ve ’Pişmanlık yasasından yararlanmak ister misiniz?’ diye sordular. ’Ben böyle bir suçu işlemedim ki pişmanlık yasasından yararlanayım’ dedim. Oraj’ın anlamı bulut, benim ismim de Fırtına ya bir bağlantı kurmak istiyorlar diye düşündüm" diye konuştu.

"Oraj sınıfı geçmez"

İddianamede kendisi tarafından hazırlandığı öne sürülen Oraj Harekat Planı’yla ilgili olarak da Fırtına, "Çok acemice ve özensizce hazırlanmış bir şey. Ben Harp Akademileri’nde komutan da olduğum için söylüyorum. Bu sınıfı geçmez" dedi.

"Başbakan'ın evinin üzerinde uçağını camiye çakmışsın"

Beşiktaş Adliyesi’ndeki savcılık sorgusunda kendisine, "Sizin uçaklar şehirler üzerinde nasıl uçarlar" diye sorulduğunu kendisinin ise mevzuatı anlattığını ifade eden Fırtına, "Başbakan’ın evinin üzerinde uçağını camiye çakmışsın" şeklindeki sorunun sorulması üzerine, "Ben bir MGK toplantısı öncesinde Başbakan bana bu konuyu sordu. Ben de ’Cumhuriyet Bayramı gösterileri öncesinde eğitim yapan üçerli gruplardan bir tanesi biraz alçaktan uçmuş. Bu sırada caminin aleminin parçaları, ya uçağın egzozundan çıkan gaz nedeniyle ya da başka bir nedenle düşmüş’ dedim. Başbakan’ı ikna ettim. Daha sonra da arkadaşlara camiyi yaptırmalarını söyledim" dedi. Savcının sorgu sırasında kendisine, 2005 yılında TBMM’nin üzerinden helikopterin uçması olayını da sorduğunu belirten Fırtına, olayın 2005 yılında geçtiğini, kendisinin ise o tarihte emekli oluğunu ve konuyu bilmediğini söylediğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89