• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan şovda, 683 kişi grevde!

Erdoğan şovda, 683 kişi grevde!
Erdoğan’ın Almanya’da “Açlık grevi yapan yok. Bu şovdur” dediği saatlerde Bakan Ergin açıklama yaptı: 683 kişi açlık grevlerinde.

KCK ve PKK’lı mahkûmların “Anadilde eğitim ve savunma hakkı ile PKK lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması” talebiyle başlattığı açlık grevi 51. gününe girdi. Konu, Başbakan Angela Merkel’le Almanya’da ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemindeydi.



Gazetecilerin açlık grevleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Şu anda Almanya’dan tüm dünyaya sesleniyorum. Bir defa Türkiye’de şu anda ölüm orucunda olan bir kişi var. Bu tabii ki cezaevlerindeki bizim tıbbi müdahaleleri kontrol altındadır. Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti yerlerinde de izledi. Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler” dedi.

“Resimlerini ele geçirdik”

Partisinin önceki günkü grup toplantısında BDP’lilere yönelik “kuzu kebap” eleştirisine açıklık getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Onlara ‘ölün’ diyen siyasi parti veya bölücü terör örgütünün mensupları kendi aralarında kuzu kebap pişirip yemek suretiyle, bütün resimleriyle hepsi elimizdedir. Şu anda tarihlerini ve adresini de verebilirim, iyi ki yanımda bunları da getirdim. 17 Temmuz 2012’de milletvekilleri ve bölücü terör örgütünün bazı mensupları Mardin Kızıltepe’de Kasrı Kanco’da, isim de veriyorum, Ahmet Türk’ün verdiği ziyafette kuzu kebabını gayet güzel, şen şakrak bir şekilde götürdüler. Orada bunu yaparken öbür tarafta da kalkıp ‘ölün’ diyorlar.”

Erdoğan, “Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk itilmez, yok farz edilmez. Kaldı ki açlık grevi vesaire bu tür şeylerin hepsi de diğer suçlarda zaman zaman olur ve burada da yine hastanelerimizin bütün personelleri oralarda kontrol altında tutarlar. Böyle bir sıkıntı olduğu anda da gerekli müdahaleyi kendilerine yapmak suretiyle bu tedavi sürecini sürdürürler” diye konuştu.

Basın toplantısında açıkladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise aynı saatlerde Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser- Schnarrenberger ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Ergin, “Şu anda 66 ayrı cezaevinde 683 kişi gözüküyor bizde” dedi. Eylemlerin hiçbirinin cezaevi koşullarına ilişkin olmadığını yineleyen Ergin, “Tamamen siyaset alanında tartışılması gereken konulara ilişkindir. Bunlar içerisinde Türkiye zaten kendi yol haritasını belirlemiştir. Hükümetimizin politikaları, temel politika belgelerinde bunların bir kısmının karşılığı söz konusudur” diye konuştu. (Taraf)

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89