• BIST 9988.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 20 °C

Erdoğan, Şivan Perwer'e sahip çıktı

Erdoğan, Şivan Perwer'e sahip çıktı
Başbakan Erdoğan, Şivan Perwer'i tehdit eden PKK ve yandaşlarına çok sert tepki gösterdi ve derin örgütlerle olan bağlantılara değindi.

Partisini il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasına tepki gösterenlerin, Mehmet Metiner'e ve Orhan Miroğlu'na yapılan tehditlere ses çıkarmamalarını sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Şivan Perwer'i tehdit edenlere çok sert tepki gösterdi ve derin örgütlerle olan bağlantılara değindi.

İşte konuşmanın o bölümleri

Türkiye sanki bir korku tünelindeymiş, bir korku imparatorluğu kuruluyormuş gibi kampanya yürütüyorlar. Sanki Türkiye'de haklar, özgürlükler, demokrasi tehdit ve tehlike altındaymış gibi bir atmosfer oluşturmaya ve kendi kitlelerini korkutmaya çalışıyorlar. Zira kendi ayaklarının altındaki kilimin de kayacağından endişe ediyorlar. Bu kampanya bayat bir kampanyadır. Bu kampanya 1960 öncesinde merhum Menderes'e uygulanmış son derece sanal ve bayat bir kampanyadır. CHP halkı sokak sokak direnmeye çağırmış, parlamentoyu kışkırtmış medyayı da arkasına alarak müdahaleye zemin hazırlamıştır. Biraz daha süre geçsin belgeleri hepsini size açıklayacağım.

25418

1960 ve öncesinde atılan manşet ve yapılan yorumları CHP'nin çağrılarını alın ve bugünkülerle karşılaştırın arada fark göremeyceceksiniz aynı! Ben bu iki kelimeyi yan yana getirmek istemiyorum ama Sivil Diktatörlük, korku siyaseti, örtülü faşizm, sansür gibi kavramların aslında bugün ortaya çıkmadığını ifade etmek istiyorum. 1960 ve öncsenide ortaya çıkmış gerektiği zaman fırına sürülmüş kavramlar olduğunu göreceksiniz. Amaçları da hak ve özgürlükleri geliştirmek değil. Darbe şakşakçılarının oluşması için işbirliği yapan bu statüko muhafızlarının söylemlerine sevgili milletim aldanmasın. Onların özlemi vesayet rejimidir. Onların amacı yasakların varlığını devam ettirmektir. Bundan sonra milletimin iradesine karşı çıkanlar AK Parti'yi karşılarında bulurlar. CHP'nin önceki genele başkanı irtica üzerinden korku siyaseti yapıyordu şimdiki de faşizm söylemleri üzerinden aynı şeyi yapıyor. Korku siyaseti bu CHP'nin genlerine işlemiştir. Demokrasi içinde mücadele edemeyenler demokrasi dışı söylemlerden medet umarlar. Bunlar seçime 4 ay kalmış olsa da sandıktan medet umamaz. Sokağı ve dağı gösterirler. BDP'ye soruyorum Orhan Miroğlu'na yapılanlar nedir? ODA TV için yazanlar bağıranlar çağıranlar niçin bunları da Mehmet Metiner'e yapılanları yazmıyorsunuz.

25419

ODA TV çalışanları yazdıklarından dolayı değil başka birşey yaptıklarından dolayı bu durumdalar. Sadece Türkü söyleyen, acılarına ağıtlar yakan sadece insanlık için türküler söyleyen Şivan Perwer'e yapılanlar nedir? Oysa Şivan Perwer toprağına, vatanına, kardeşlerine sesleniyor ve diyor ki seni özledim. Dosta ahbaba sor, hapishane duvarlarına sor, onlar sana doğruyu söylesinler. Şu ağaçtaki güle sor ben seni çok özledim inan ki seni söyledim. Bu dizeleri söyleyecek kadar yüreği yanık, vatanına hasret içinde gönlünün derinliklerinden inan ki seni özledim diyen sanatçıyı sadece Kürtlerin değil insanlığın sesini kesmek değil de nedir?

25420

Bir yandan demokrasi diyeceksiniz, temel hak ve özgürlükler diyeceksiniz, barış diyeceksiniz hukuk diyeceksiniz öbür yandan Hakkari'de İmam Aziz Efendi'yi öldüreceksiniz. İstanbul'da Serap Yavrumuzu yakanlara kucak açacak bağrınıza basacaksınız. Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti tarafından yapılan yatırımları görmeyecek gidecek çetelerle işbirliği yapacaksınız. Benim Yüksekova'da teşkilatımı bombalayacaksınız. Sizin siyasette müşterek açık net karşı karşıya mücadele edelim deme anlayışınız bu mu?

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89